Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

6. Edremit Kitap Fuarı, beşinci gününde

Edremit’te düzenlenen 6. Edremit Kitap Fuarı, beşinci gününde de katılımcılarına zengin bir içerik sunarak edebiyat, sanat, eğitim ve ekonomiyi bir araya getiren etkinliklere ev sahipliği yaptı. Gün boyunca süren etkinliklerde, birbirinden değerli konuşmacılar izleyicilere bilgi ve ilham dolu anlar yaşattı.

Edremit’te düzenlenen 6. Edremit

Günün ilk etkinliği, Tampere Üniversitesi’nde akademisyen olarak görev yapan ve Boğaziçi Üniversitesi mezunu Aytuna Yamaç’ın “Eğitimde Sınırları Aşın” konulu söyleşisiyle başladı. Yurt dışında eğitim almak isteyen gençler ve ailelerinin ilgiyle takip ettiği söyleşide Yamaç, Finlandiya’daki eğitim sistemi ve uluslararası alanda edindiği deneyimleri paylaştı. Yamaç, özellikle Finlandiya’nın eğitimdeki yenilikçi yaklaşımını ve bu ülkenin neden yedi yıl üst üste dünyanın en mutlu ülkesi seçildiğini anlatarak katılımcılara farklı bir perspektif sundu. Söyleşinin sonunda, Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Metin Tunçer, Yamaç’a teşekkür plaketi takdim etti.

Günün bir diğer ilgi çekici söyleşisini “Türkiye’nin eşekli Dostoyevski’si” olarak tanınan ve 30 yıldır yurt dışında yaşayan Ersin Bilge gerçekleştirdi. Bilge, çocukluk hayalini gerçekleştirerek eşeğiyle birlikte köylerde ve kırsal mahallelerde çocuklara kitap ve kırtasiye malzemeleri ulaştırdığı yolculuğunu paylaştı. Samimi ve dokunaklı anılarını aktaran Bilge’ye, CHP Edremit İlçe Kadın Kolları Başkanı Songül Toplamaoğlu tarafından teşekkür plaketi sunuldu.

Fuarın beşinci gününde, Balıkesir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arman Zafer Yalçın da katılımcılara “21. Yüzyılda Kalkınma Paradigması” başlıklı bir konuşma yaptı. Prof. Dr. Yalçın, daha adil, eşit ve kapsayıcı bir kalkınma modeli üzerine düşüncelerini paylaştı. Söyleşi sonrası, Belediye Meclis Üyesi Erdal Can Özkoca, Yalçın’a katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

6. Edremit Kitap Fuarı’nın beşinci günü, yoğun bir programla tamamlanırken söyleşi, kitap imza ve bir çok etkinlik ile dolu dolu fuar hafta sonuna kadar devam edecek.

Hibya Haber Ajansı