Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

8. Kadıköy Plak Günleri başlıyor

Türkiye’nin en geniş katılımlı analog müzik buluşmalarından biri olan Kadıköy Plak Günleri, 21 Eylül Cumartesi günü Kadıköy Kalamış Atatürk Parkı’nda başlıyor.

Türkiye’nin en geniş katılımlı

Kadıköy Belediyesi’nin bu yıl sekizincisini düzenlediği Kadıköy Plak Günleri de 21-22 Eylül tarihlerinde Kadıköy Kalamış Atatürk Parkı’nda başlıyor. İki gün boyunca sürecek festivalde bu yıl İstanbul’un birçok noktasından plak dükkanı stantlarını açacak, plak koleksiyonerleri ve müdavimleri buluşma yaşayacak. Programın ilk günü saat 11.00’de müzikle başlayacak. Programda ayrıca söyleşi ve Dj performansları yer alıyor. 

21 Eylül Cumartesi günü saat 16.00'da, Gökhan Akçura'nın kılavuzluğunda "Plak Tarihinde Bir Yolculuk" başlıklı söyleşi gerçekleştirilecek. Söyleşinin moderatörlüğünü  radyo programcısı Osmantan Erkır üstlenecek. Bu etkinlikte, plakların tarihçesi ve müzik dünyasındaki yeri üzerine kapsamlı bir sohbet yapılacak.

22 Eylül Pazar günü ise saat 15.00'te "Yerli ve Milli Bir Prog-Rock Hikayesi: Paralel" başlıklı etkinlik düzenlenecek. Bu söyleşinin moderatörlüğünü müzik yazarı Murat Beşer yapacak. Konuşmacılar arasında ise Paralel grubunun üyeleri Eril Tekeli, Sina Somay, Koray Diker ve Cihan Solak yer alacak. Bu oturumda, yerli prog-rock müziğinin öne çıkan örneklerinden biri olan Paralel grubunun hikâyesi ve müzikal etkileri ele alınacak.

8.Kadıköy Plak Günleri’nin finalinde ise BaBa ZuLa konseri bekliyor olacak. Konser 22 Eylül Pazar akşamı saat 20.00’da Kalamış Atatürk Parkı’nda gerçekleşecek.

Hibya Haber Ajansı