Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Karabağ Deklarasyonu’nu imzaladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Gayriresmi Zirvesi kapsamında Karabağ Deklarasyonu’nu imzaladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz,

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Azat Şuşa’da düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi’ne katıldı.

Türk Devletleri Teşkilatı’nın geldiği işbirliği düzeyinden gurur duyduğunu belirten Yılmaz, "Küresel düzlemde yaşanan gelişmelerle her geçen gün daha büyük bir önem arz eden enerji arz güvenliğinde Türk Devletleri’nin rolü kritik önem taşımaktadır. Başta Türkmen gazı olmak üzere enerji ve ulaşımda gerçekleştirdiğimiz ve planlanan projelerle hem Türk Dünyası’nın refahına hem de Avrupa’nın enerji güvenliğine büyük katkı sağlanacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, yürütülen ortak çalışmaların işbirliğini güçlendirerek Türk Dünyası’nın küresel rolünü ortaya koyacağını vurgulayarak şunları söyledi:

"Coğrafyamızın çevresinde yükselen krizler sadece bizler için değil, tüm dünya için sınama teşkil etmektedir. 'Birliğimiz Gücümüzdür' şiarıyla her türlü sınamaya karşı ortak çaba göstermeye devam etmeliyiz. 'Ulaştırma, Bağlantısallık ve Müşterek İklim Eylemleriyle Sürdürülebilir Geleceğin İnşası' temasıyla düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı Gayriresmi Zirvesi’nin ve imzaladığımız Karabağ Deklarasyonu’nun hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Hibya Haber Ajansı