Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DEĞERLİ METALLER – Altın fiyatları Fed tutanakları sonrası rekor düzeye yakın

İstanbul, 22 Ağustos (Hibya) – Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası’nın son toplantı tutanaklarının yetkililerin Eylül ayı politika toplantısında faiz indirimine güçlü bir şekilde eğilimli olduğunu göstermesinin ardından Çarşamba günü kaybettiği zemini geri kazanarak tüm zamanların en yüksek seviyelerine yakın seyretti.

İstanbul, 22 Ağustos (Hibya)

Spot altın Salı günü 2,531.60 dolar ile rekor seviyeye ulaştıktan sonra yüzde 0.1 artışla ons başına 2,516.01 dolar oldu. ABD altın vadeli işlemleri yüzde 0,1 düşüşle 2.547,50 dolardan kapandı.

Tutanaklara göre, Temmuz toplantısında politika yapıcıların “büyük çoğunluğu”, “verilerin beklendiği gibi gelmeye devam etmesi halinde, bir sonraki toplantıda politikanın gevşetilmesinin muhtemelen uygun olacağını gözlemledi”.

Fed tutanaklarının ardından dolar kayıplarını yedi aydan uzun bir sürenin en düşük seviyesine genişletirken, gösterge ABD 10 yıllık tahvil faizleri iki haftadan uzun bir sürenin en düşük seviyesine geriledi.

Piyasaların odağı şimdi Fed Başkanı Jerome Powell'ın Cuma günü Jackson Hole sempozyumunda yapacağı açılış konuşmasına çevrilecek.

Diğer yerlerde, spot gümüş yüzde 0,6 artışla ons başına 29,61 dolara yükseldi. Platin yüzde 2,6 değer kazanarak 970,75 dolara ve paladyum yüzde 2,7 artışla 951,00 dolara yükselerek son bir ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Ford Motor'un planlanan üç sıralı elektrikli SUV'u iptal ettiğini ve en çok satan pikabı F-150'nin yeni bir elektrikli versiyonunu geri çektiğini açıklamasının ardından oto-katalizör metalleri de yükselişe geçti.

Hem platin hem de paladyum otomobil üreticileri tarafından egzoz dumanını temizlemek için katalitik konvertörlerde kullanılıyor.
 

 

Hibya Haber Ajansı