Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

PARA PİYASALARI – Yatırımcılar Jackson Hole toplantısını izlerken dolar düşüşte

İstanbul, 23 Ağustos (Hibya) – Yatırımcılar ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın Jackson Hole’da yapacağı konuşmaya hazırlanırken dolar Cuma günü değer kaybederken, Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Kazuo Ueda’nın şahin duruşunu teyit etmesinin ardından yen başlıca para birimleri arasındaki kazançlara öncülük etti.

Bu haberin fotoğrafı yok

Jackson Hole, Wyoming'de dünyanın en etkili para politikası yapıcılarının bir araya geldiği toplantı başlarken, merkez bankacıları önümüzdeki günlerde finansal piyasaların tonunu belirlemede kilit rol oynayacak.

Yen, Ueda'nın enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde yüzde 2 hedefine ulaşması durumunda faiz oranlarını artırma kararlılığını teyit etmesinin ardından Cuma günü yüzde 0,3 artarak dolar başına 145,82'ye yükseldi.

Euro son olarak Çarşamba günü ulaştığı 13 ayın en yüksek seviyesinden çok uzak olmayan yüzde 0,1 artışla 1,1123 dolar olurken, sterlin Perşembe günü ulaştığı 13 ayın en yüksek seviyesinden çok uzak olmayan yüzde 0,2 artışla 1,3125 dolara yükseldi.

BOJ'un faiz artırımı, yen tarafından fonlanan carry trade işlemlerinde büyük bir gevşemeye yol açtı ve bu durum ABD'de resesyon endişeleriyle birleşerek Ağustos başında küresel bir satış dalgasını tetikledi. Ancak o tarihten bu yana çoğu piyasa toparlandı.

Ekonominin genelindeki olumlu sinyallere eklenen bir ankete göre, İngiliz tüketici güveni Ağustos ayında neredeyse üç yılın en yüksek seviyesinde tutularak kişisel mali durum ve büyük çaplı satın almalarla ilgili duyguların iyileşmesiyle desteklendi.
 

Hibya Haber Ajansı