Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’li Erol’dan THY’ye çağrı: Elazığ’ın Muş iline bağlanması asla kabul edilebilir değil

Elazığ, 23 Ağustos (Hibya) – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Türk Hava Yolları’nın (THY) Elazığ’daki müdürlüğünün önce şube müdürlüğüne dönüştürülüp ardından Muş’a bağlanmasına ilişkin açıklama yaptı.

Elazığ, 23 Ağustos (Hibya)

Türk Hava Yolları’nın (THY) Elazığ’daki müdürlüğünün önce şube müdürlüğüne dönüştürülüp ardından Muş’a bağlanmasına tepki gösterildi. CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, konuya ilişkin açıklama yaptı.

CHP’li Erol, THY’nin ülkenin en önemli kuruluşlarından biri olmakla beraber günümüzün bir dünya markası haline geldiğini belirterek, şunları söyledi:

“Elazığımız da tıpkı THY gibi kadim ve tarihe damga vurmuş bir kenttir. İlimiz birçok bölge müdürlüğünü de bünyesinde bulundurarak tüm bölgesine hizmet vermektedir. Böylesine kadim ve konumu açısıyla stratejik bir kente yapılan bu haksızlık çok büyük bir yanlıştır. Bu yanlıştan dönülmesi adına THY’ye çağrıda bulunuyorum. Elazığ’ın Muş iline bağlanması asla kabul edilebilir değildir. Bu yanlış ve hatalı kararın hemşehrilerimizin nezdinde silinebilmesinin tek yolu da THY’nin Elazığ’a hemen bölge müdürlüğü açmaktır. Sürecin takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz.”

Elazığ'ın yalnızca THY nezdinde değil, diğer bölge müdürlükleri konusunda da hak ettiği ilgiyi görmediği kanaatinde olduklarını ifade eden MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver ise, “Komşu illere verilen bölge müdürlüklerinin Elazığ'a kazandırılması, hem bölge ekonomisine hem şehrin kalkınmasına hem de idari tecrübeleriyle yönetime büyük katkı sağlayacaktır. Bu tür kararların, kamuoyunun beklentilerine uygun şekilde yeniden değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.

Işıkver, “Elazığ'ın geleceği için önemli olan bu tür idari yapıların, şehrimizin potansiyeline uygun şekilde belirlenmesi, hemşehrilerimizin haklı beklentilerini karşılayacak ve bölgemizin gelişimine katkı sağlayacaktır. Bu konunun yakın takipçisi olacağımızı ve Elazığ'a hak ettiği değerin verilmesi için gerekli adımların atılması gerektiğini ifade etmek isteriz.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı