Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fiji Başbakanı Rabuka: Çin’den öğrenecek çok şeyimiz var

Fiji Başbakanı Sitiveni Rabuka, Çin Medya Grubu’na (CMG) yaptığı açıklamada, “Çin’den öğrenecek çok şeyimiz var.” dedi.

Fiji Başbakanı Sitiveni Rabuka,

Fiji Başbakanı Sitiveni Rabuka, Çin Medya Grubu’na (CMG) yaptığı açıklamada, “Çin’den öğrenecek çok şeyimiz var.” dedi.

Fiji Başbakanı Rabuka, Çin ziyareti sırasında CMG’ye verdiği röportajda, Çin’in Yunnan, Fujian ve Zhejiang gibi farklı bölgelerini ziyaret ettiğini, Yunnan’daki Malipo ilçesinde yoksullukla mücadelede kaydedilen büyük başarıları gördükten sonra “Fiji’nin hiçbir yerindeki değişikliklerin buradaki seviyeye ulaşabildiğini görmediğini” söyledi.

Fujian’daki temasları esnasında, Çin'in elektrikli araçlar için en büyük lityum iyon pil üreticilerinden biri olan CATL şirketini ziyaret ettiğini belirten Rabuka, “Çin, yeni enerjiler alanında çoğu ülkeden çok daha ileride. Ülkemizin daha hızlı gelişmesi için büyüme tarzının dönüşümünü de hızlandırmak istiyoruz. Henüz geliştirilmemiş zengin hidroelektrik kaynaklarımız var. Petrol ve doğal gaz ithal etmeyi sürdürmek yerine, söz konusu alanlarda daha fazla gelişme kaydetmeyi arzuluyoruz.”dedi.

Rabuka, zıtlaşmaları kışkırtan bazı ülkelerin “taraf seçme” taleplerine değinerek, “Bunlara karışmak istemiyoruz. Çünkü biz Çin’in dostuyuz, aynı zamanda diğer ülkelerin de dostuyuz. Ancak bazı ülkeler bunu kabul edemiyorsa, bunun için bizi tecrit etmek istiyorlarsa etsinler.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı