Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DEĞERLİ METALLER – Altın Fed’den faiz indirimi beklentisiyle yükseldi

İstanbul, 29 Ağustos (Hibya) – Altın fiyatları Perşembe günü, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) gelecek ay faiz indirimlerine başlayabileceği beklentileri ve Orta Doğu’da devam eden gerilimin desteğiyle yükselirken, yatırımcılar ayrıca ABD ekonomik verilerine odaklandı.

İstanbul, 29 Ağustos (Hibya)

Spot altın yüzde 0,6 artışla ons başına 2.516,63 dolara yükseldi ve 20 Ağustos'ta ulaştığı rekor seviye olan 2.531,60 dolardan çok uzakta değil. ABD altın vadeli işlemleri yüzde 0,5 artışla 2.550,00 dolara yükseldi.

ABD'de ilk işsizlik başvuruları ve GSYH verileri TSİ 1230'da açıklanacak. Fed'in tercih ettiği enflasyon ölçütü olan Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) fiyat endeksi Cuma günü açıklanacak.

Fed Atlanta Bankası Başkanı Raphael Bostic Çarşamba günü yaptığı açıklamada, faiz indirimleri konusunda “harekete geçme zamanı” olabileceğini, ancak harekete geçmeden önce emin olmak istediğini söyledi.

Yatırımcılar gelecek ay 25 baz puanlık bir Fed faiz indirimini tamamen fiyatladılar ve 50 baz puanlık büyük bir indirime yüzde 34,5 ihtimal veriyorlar.

Orta Doğu'da, Gazze Şeridi'nde İsrail ve Hamas militanları arasındaki çatışmalar devam etti. Çatışmayı sona erdirmek için uluslararası arabuluculuk görüşmeleri devam ederken, Hamas ve İsrail ilerleme kaydedilmemesi nedeniyle birbirlerini suçluyor.
 

Hibya Haber Ajansı