Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bursa Büyükşehir ve Osmangazi Belediyesi arasında iş birliği protokolü imzalandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentin kalbi konumundaki Altıparmak bölgesiyle ilgili imar ve kentsel tasarım projelerinin hazırlanması amacıyla Osmangazi Belediyesi, ilgili akademik odalar ve Bursa Kent Konseyi ile iş birliği protokolü imzaladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentin

Altıparmak-Merinos arasında yer alan mahalleleri kapsayan bölgeyle ilgili yeni imar planı ve kentsel tasarım projelerinin hazırlanması amacıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi arasında ilgili akademik odalar ile Bursa Kent Konseyi’nin de yer alacağı iş birliği protokolü imzalandı.

Projenin, Osmangazi ilçe sınırları içerisindeki 10 farklı mahalleyi kapsadığını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkan Mustafa Bozbey, Altıparmak’ın geçmişte Bursa’nın kalbi, hem ticaretin hem de sosyalleşmenin merkezi olduğunu hatırlattı. İki yanında sıralanmış binalarıyla nostaljik atmosfer sunan bir yer olduğunu belirten Başkan Bozbey, Altıparmak’ın geçmişte Bursa'nın tarih kokan dokusunu modern yaşama entegre eden bölge olduğunu dile getirdi. Başkan Bozbey, Altıparmak-Merinos bölgesinin, geçmişte Bursa’nın canlılığına ve çeşitliliğine değer kazandırmış bir bölgeyken, zamanla hem yapılaşma hem de sosyal yaşantı anlamında giderek zayıfladığını ve sonunda eski ihtişamlı hallerinden çok uzak bir hale geldiğini ifade etti.

Bölgenin sorunlarını detaylı biçimde ele almayı sağlayacak birçok analiz ve anket çalışmasının yapıldığını anlatan Başkan Bozbey, meslek odaların sağladığı teknik ekip desteğiyle bölgedeki her bir binanın deprem açısından risk durumunun tek tek tespit edildiğini belirtti. Mahalle muhtarlarından bölgenin sorunları ve beklentileri hakkında bilgi de alındığını ifade eden Başkan Bozbey, “Bu çalışmayı daha anlamlı hale getirmek amacıyla protokol kapsamının genişletilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu kapsamda Altıparmak, Çırpan, Selimiye, İntizam, Hocahasan, Ahmetpaşa, Şehabettinpaşa, Aktarhüssam, Kuruçeşme ve Yahşibey mahallelerinde yaklaşık 830 dönümlük alanı kapsayan proje sahasında imar planı ve kentsel tasarım projesi yapılması için iş birliği protokolü imzalamak üzere bir araya geldik” dedi.

Hibya Haber Ajansı