Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İmamoğlu: Şehirlerimizin karşı karşıya olduğu zorlukları, genel anlamda biliyoruz

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tokat’ta sivil toplum kuruluşları üyeleri ve kanaat önderleri buluşmasında konuştu.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB)

CHP TBMM Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, Parti Meclisi üyeleri, milletvekilleri ve belediye başkanları ile birlikte Tokat’a gelen İmamoğlu, “Bugün burada bulunmamızın en temel nedeni; birbirimizi dinlemek, anlamak, sorunlara çözüm bulmak ve ortak aklı hep beraber ortaya koymak. İnsanlarımızın aklına, birikimine, deneyimine, tecrübesine, eğitimine hürmet eden bir yönetim anlayışı, bu ülkenin ve şehirlerin her sorunu çözer. Tek şartı var; milletin aklına, birikimine, deneyimine onların ürettiklerine saygı duymak ve onlarla birlikte çalışmak, birlikte üretmek. Başka bir yola, inanın ihtiyacı yok bu ülkenin. Çünkü ülkemizin kıymetli bir insan kaynağı, girişimcisi, eğitimcisi var” dedi.

Tüm bunlara karşılık Türkiye’de bir sistem sorunu olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, “Bu yönüyle buradayız ve sizlerin arasında, Tokat'ı hissetmeye geldik. Türkiye'nin her yerinde bu ve buna benzer buluşmaları yaparken, memleketin geleceğini iyi bir biçimde hazırlamanın gayretini, en iyi, en tutarlı ve en istikrarlı bir ortamda başarabilmenin adımlarını hep birlikte atıyoruz. İstanbul'da yaşayan Tokatlıların sayısının, neredeyse buradaki Tokatlılardan biraz daha fazla olma ihtimali var. Tokat burada olduğu kadar oradaysa, bu, bizi düşündürmesi gereken de bir durum açıkçası. Çünkü Tokat'ın var olan verileri, bu kadar güçlü nüfusa sahip bir şehrin verileri olmaması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Tokat’ı ve sorunlarını, diğer şehirlerin olduğu gibi bildiklerini kaydeden İmamoğlu, özetle şunları söyledi:

“Şehirlerimizin karşı karşıya olduğu zorlukları, genel anlamda biliyoruz. Ama bunları değerli temsilcilerinden dinlemek ve çözüm yolları aramayı ve daha müreffeh bir toplum var etme yolculuğunu, tabii ki daha huzur içerisinde bir Türkiye'yi elde etmeyi hepimiz istiyoruz. Tam da bu yönüyle, birlikte çalışma ve birlikte konuşma arzusuyla şehirlerimizdeyiz. Özellikle ülkemizin her yerinde tencere kaynatmak, son derece zor hale gelmiştir. Bahsettiğim ekonomik buhrandan memleketin hak ettiği yerde olması gerektiğini düşündüğümüz şehirlerinin verileri, bugün tarımla ilgili kaybettiğimiz ivmeden şehirlerden büyük göç yaşayan insanlarımızın ekmek arayışını, farklı bir şehri bırakın, artık bu yurdu terk etmeye kadar taşıyan bir sürece evrilmesinin altında yatan bir tek gerçek var. O da bugün Türkiye'yi yöneten anlayışın bizi taşıdığı ortam.”

Herkese hizmet edeceklerini söyleyen İmamoğlu, "Kime oy vermiş, hangi etnik köken… Bunlar bizim kabul edeceğimiz şeyler değil. ‘Şuna hizmet edeceğim, buna etmem.’ Asla etmeyiz. Bunu yapan kim varsa mutlaka takipçisi oluruz. Bakın; bunu yapan birisi benim de partimin de üyesi olamaz, benim de yol arkadaşım olamaz. Çok net. Bunu kabul edemeyiz. Bunu yaptığında itibar gören partiler olabilir. Bunu yaptığında, ne bileyim, işin başındaki liderlerin hoşuna da gidiyor olabilir. Ama biz, böyle bir ahlakı, terbiye taşımıyoruz. Biz, parti devleti değiliz. Biz, Türkiye Cumhuriyeti devletiyiz. Bu kadar net." dedi.

Hibya Haber Ajansı