Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DEVA Partili Kavaf: Haftalık çalışma süresi 45 saatten 40 saate düşürülsün

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selma Aliye Kavaf, çalışma hayatında köklü bir değişiklik öngören kanun teklifini Meclis Başkanlığına sundu.

DEVA Partisi Genel Başkan

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selma Aliye Kavaf, çalışma hayatında köklü bir değişiklik öngören kanun teklifini Meclis Başkanlığına sundu. Kavaf'ın teklifi, haftalık çalışma süresinin 45 saatten 40 saate düşürülmesini içeriyor. Bu değişiklikle çalışanların iş-yaşam dengesinin iyileştirilmesi, verimliliğin artırılması ve Türkiye'nin uluslararası çalışma standartlarına uyumunun sağlanması hedefleniyor.

40 saatlik çalışma haftasının iş-yaşam dengesini iyileştireceğini, çalışanların ailelerine ve kendilerine daha fazla zaman ayırmasını sağlayacağını belirten Kavaf, "Gelişmiş birçok ülke, haftalık 40 saatlik çalışma süresini benimsemiş durumda. Türkiye'nin de bu standartlara uyum sağlaması, uluslararası arenada iş gücü piyasamızın rekabet gücünü artıracak. Ayrıca, bu değişiklik Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) standartları ve Avrupa Birliği ülkeleriyle uyumumuzu güçlendirecek" dedi.

DEVA Partili Kavaf, çalışma saatlerinin düşürülmesiyle iş paylaşımını teşvik ederek yeni istihdam olanaklarının yaratılmasına katkı sağlayacakığını vurgulayarak şunları söyledi:

"Bu değişiklik, özellikle emek yoğun sektörlerde çalışan işçilerimizin yaşam kalitesini artıracak, sosyal adaleti güçlendirecek ve tüm çalışanlarımız için daha adil ve insani çalışma koşulları oluşturacak. Bu teklif, parti ayrımı gözetmeksizin tüm çalışanlarımızın yararına bir düzenlemedir. Tüm milletvekillerimizi ve siyasi partilerimizi bu teklife destek vermeye, çalışma hayatımızı ileriye taşıyacak bu adımı birlikte atmaya davet ediyorum."

Hibya Haber Ajansı