Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gedik Yatırım: Bu hafta ABD’de büyüme haftası olarak görülüyor

İstanbul, 23 Eylül (Hibya) – Gedik Yatırım’ın analizine göre küresel piyasalarda merkez bankaları haftası geride kalırken, bu haftada ABD’de büyüme haftası olarak görülüyor.

İstanbul, 23 Eylül (Hibya)

Gedik Yatırım, bu hafta için ABD'de ikinci çeyrek final büyüme verisi ve çekirdek kişisel tüketim harcamaları endeksi verilerinin ön planda olacağını duyurdu. Analizde şu ifadeler kullanıldı:

"Haftanın majör başlığı olan Fed kararı açıklandı. Banka dört yılın ardından 50 baz puan faiz Banka politika faizinde 50 baz puan indirerek gevşemeye yönelik ilk adımı attı. Faiz aralığı % 4,75 – %5 aralığına çekilirken karar 1'e karşı 11 oyla alındı. Karar metninde enflasyon ve istihdamın kabaca dengede olduğu ifade edilirken, metinde yetkililerin “gelen verilere, gelişen görünüme ve risk dengesine” bağlı olarak faiz oranlarında “ek ayarlamalar” yapmayı düşünecekleri’’ belirtildi. Yetkililerin yılın geri kalanı için de 50 baz puanlık gevşeme öngörüsünü paylaşılırken, enflasyonun “bir miktar yüksek kalmaya devam ettiğini” ve istihdam artışlarının yavaşladığı belirtildi.

Yeni Haftada Ne Konuşacağız?

Küresel piyasalarda merkez bankaları haftası geride kalırken, bu haftada ABD'de büyüme haftası olarak görülüyor. Fed'in kararı sonrası ABD'de açıklanacak veriler ve Fed üyelerinin konuşmaları, gelecek döneme ilişkin beklentileri de şekillendirecektir. Bu hafta için ABD'de ikinci çeyrek final büyüme verisi ve çekirdek kişisel tüketim harcamaları endeksi verileri ön planda olacaktır. Perşembe ve cuma günü verilerin açıklanması beklenirken, bu veriler öncesinde hafta içerisinde açıklanacak ABD verileri de piyasalar tarafından yakından takip edilecek. Fed'in toplantısı bittiği için üyelerinde konuşmaları izleniyor. Faiz konusunda bu sene için kasım ve aralık toplantılarında indirim beklentileri korunurken, üyelerin buna dair söylemleri bu beklentileri de belirleyecektir. Avrupa piyasalarında, Avrupa Merkez Bankası üyelerinin konuşmaları yakından izleniyor. Üyeler, enflasyon izin verdikçe faiz indirimlerinin de sürmesine sıcak baktıklarını belirtiyorlar. Bu hafta içinde üyelerin mesajları izlenecek. Yurt içinde, TCMB faiz kararı geride kaldı. 26 Eylül tarihinde bu toplantının özeti yayınlanacak. Toplantının detaylarını görmek açısından önemli olurken, piyasa fiyatlaması üzerinde bir etki yaratması beklenmiyor. Bu hafta yurt içinde en önemli gündem, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyareti olacaktır. Oradaki görüşmeleri ve piyasalara vereceği mesajlar yakından izlenecek. 

Teknik Takibimizde Olan Hisseler

Bu hafta teknik takibimizdeki hisseler: ASELS, ARCLK, SISE, ISCTR"

Hibya Haber Ajansı