Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsviçre’de seçmenler ülkede biyoçeşitliliğin daha iyi korunmasına yönelik planı reddetti

Stockholm, 23 Eylül (Hibya) – El değmemiş gölleri ve görkemli Alp zirveleri gibi doğal güzellikleriyle tanınan İsviçre, bitki ve hayvan yaşamının en büyük tehdit altında olduğu dünyanın en zengin ülkeleri arasında yer alıyor. Çevreciler, Pazar günü sonuçlanan ülke çapındaki bir oylamada ülkenin biyolojik çeşitliliği için daha iyi koruma talep etti.

Stockholm, 23 Eylül (Hibya)

El değmemiş gölleri ve görkemli Alp zirveleri gibi doğal güzellikleriyle tanınan İsviçre, bitki ve hayvan yaşamının en fazla tehdit altında olduğu dünyanın en zengin ülkeleri arasında yer alıyor. Çevreciler, Pazar günü sonuçlanan ülke çapındaki oylamada ülkede biyoçeşitliliğin daha iyi korunmasını istedi.

Nihai resmi sonuçlar, oy kullanan seçmenlerin %63'ünden fazlasının, çiftçileri ve diğerlerini vahşi doğanın daha fazla gelişmesine izin vermek ve insan gelişimi tarafından dokunulmadan kalması gereken yeşil alanlar için ayrılan toplam alanı artırmak için toprakları ve su yollarını bir kenara ayırmaya teşvik etmek için kamu finansmanını artırmayı amaçlayan girişimi reddettiğini gösterdi.

İsviçre hükümeti ve parlamentosunun daha önce reddettiği biyolojik çeşitlilik girişimi, halihazırda korunan alanların ötesinde koruma için daha fazla arazi ayırmak üzere yasayı değiştirmeyi öngörüyordu.

Girişim, küresel biyolojik çeşitlilik kaybıyla ilgili endişelerin arttığı bir zamanda, İsviçre dışındaki korumacılar tarafından yakından izlendi. Öneri ayrıca gölleri ve karla kaplı dağlarıyla ünlü bir ülkede tehlike altındaki ekosistemler için korumayı artırmayı amaçlıyordu.

İsviçre'nin geleneksel doğrudan demokrasi uygulamalarından birinde, ulusal yayıncı SRF tarafından yayınlanan tahmini sonuca göre, seçmenlerin %60'tan fazlası planı reddetti. Öğleden sonra, resmi bir sayım, girişimin kabul edilemeyecek kadar çok kanton tarafından reddedildiğini gösterdi.

İsviçre Yeşil Partisi sonuçlardan duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi ve çevreyi korumak için daha fazla şey yapılması gerektiğini söyleyerek, İsviçre'deki tüm türlerin üçte birinin ve tüm yaşam alanlarının yarısının tehdit altında olduğu konusunda uyardı.

Bir açıklamada, "Bu sorun oylamanın sonucundan bağımsız olarak devam edecek" denildi. Biyoçeşitlilik planına yönelik ilk kamuoyu yoklamalarında verilen destek, son haftalarda muhaliflerin buna karşı argümanlar ortaya koymasıyla yerini daha fazla şüpheye bırakmıştı.

Hibya Haber Ajansı