Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Almanya’da Sosyal Demokratlar, kritik Alman eyalet seçimini kıl payı kazandı

Münih, 23 Eylül (Hibya) – Aşırı sağcı Alternative für Deutschland partisi, iki bölgede tarihi kazanımlar elde ettikten üç hafta sonra, Almanya’nın Brandenburg eyaletindeki seçimde, ilk sonuçlara göre zaferi kıl payı kaçırdı.

Münih, 23 Eylül (Hibya)

Genel olarak, önümüzdeki sonbaharda yapılacak genel seçimlerden önce Olaf Scholz'un federal hükümeti için bir referandum olarak yorumlanan olayda, Sosyal Demokrat partisi (SPD), aylardır eyalette ilk kez zafer kazanma yolunda ilerleyen göçmen karşıtı popülistlere karşı son anda üstünlüğünü geri kazanmış gibi görünüyor.

Eyalet seçim komisyonunun geçici resmi sonuçlarına göre SPD, AfD'nin yüzde 29,2'sine karşı yüzde 30,9 kazandı ve her iki parti de geçen seferki performanslarına göre 5 ila 6 puanlık kazanımlar elde etti. Ukrayna'ya askeri yardımın durdurulması çağrısında bulunan Kremlin yanlısı bir parti olan yeni solcu muhafazakar Sahra Wagenknecht Alliance (BSW) yüzde 12 oy alarak yeni bir yönetime muhtemel aday oldu.

Brandenburg'u 11 yıldır yöneten SPD'li Dietmar Woidke, Pazar günkü seçim öncesinde, AfD'nin partisini yenmesi durumunda istifa edeceğine dair söz vererek çıtayı yükseltti; bu, "devletin babası" olarak kendi popülaritesine dayalı yüksek riskli bir kumar olarak görülüyordu.

Hibya Haber Ajansı