Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İnfo Yatırım’dan altın analizi

İstanbul, 23 Eylül (Hibya) – İnfo Yatırım’ın raporuna göre gram altının ons altın ve Dolar / TL’ye bağlı hareket ediyor.

İstanbul, 23 Eylül (Hibya)

İnfo Yatırım, altın piyasası hakkında şu değerlendirmeyi yaptı:

"Fed tarafından merakla beklenen faiz kararı açıklandı. Fed, faizi piyasaya sürpriz sayılacak şekilde 50 baz puan indirdi ve 4 yıl sonra (2020’den bu yana) ilk kez faiz indirmiş oldu. Aslında sürpriz mi? sürpriz değil mi? bu bile ayrı bir tartışma konusu oldu.

Çünkü her ne kadar ABD'de yıllık enflasyon geri gelse de Ağustos başında resesyon endişeleri fiyatlanırken ve çekirdek TÜFE tam anlamıyla kontrol altına alınmamışken 25 baz puana Fed'in toplantısına 1 ay kalaya kadar neredeyse kesin gözüyle bakılıyordu. Fakat toplantı günü yaklaştıkça anketlerde 50 baz puanlık faiz indirimi beklentisi artarak devam etti. Hatta ABD merkezli önemli kurumlarda son günlerde 50 baz puan indirimi yüksek sesle konuşmaya başlamıştı. Piyasayı bu sürece kadar 25 baz puana hazırlayan Fed, 50 baz puanlık faiz indirimi sonrasında bunun nedenlerine ilişkin mesajlar vermedi. Fed'in iyi yaptığı işlerden biri olan sözlü yönlendirmelerde bu toplantıda sınıfta kaldığını düşünüyoruz. Geçen toplantıda 2025 yıl sonuna kadar projeksiyonlarda 250 baz puanlık faiz indirimi varken, bu toplantı sonunda 2025 yıl sonu faiz indirim beklentisi 200 baz puan oldu. 2024 yıl sonuna kadar Fed’den 50 baz puan faiz indirimi bekleniyor. Baz senaryo Kasım ve Aralık’ta 25—25 baz puan indirileceği. İkinci senaryo ise Kasım’da 50 baz puan indirim yapıp, Fed’in bekle/gör’e geçeceği.

Faiz indirim döngüsünün başlaması algısı, resesyondan uzaklaşılma beklentileri ve jeopolitik gerginlikler ile kıymetli madenlere olan talebin artması, ons altının rekor kırmasını sağladı. Ons altında haber akışlarına bağlı potansiyel olduğunu düşünüyoruz.

Gram altın ise ons altın ve Dolar / TL’ye bağlı hareket ediyor. Dolar / TL’de yatay seyir sürmesine rağmen yukarıdaki nedenlerden dolayı yükselen ons altın ile birlikte gram altın tarafındaki yükseliş de sürüyor."

Hibya Haber Ajansı