Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Biden: Filistin İslami Hareketi ve İsrail için ateşkes yürürlüğe girmeli

New York, 24 Eylül (Hibya) – Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda hitap etti.

Bu haberin fotoğrafı yok

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda konuşmasını gerçekleştirdi.

Biden'ın yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

"Bugün verdiğimiz kararlar geleceğimiz tabii ki şekillendirecek. Savaşları bitirmek istiyoruz ve küresel sorunlarla mücadele ediyoruz. Devrimsel yeni teknolojiler için çalışıyoruz. Hepimizin Birleşmiş Milletler (BM) sözleşmesine olan bağlılığından kimsenin şüphesi yoktur.

Putin’in savaşı başarısız oldu çünkü ana hedefi Ukrayna’yı yok etmekti fakat Ukrayna hala bağımsız. NATO’yu zayıflatmaya çalıştık ancak NATO her zamankinden daha büyük, daha birlik halinde ve daha güçlü. Ancak önümüzde yeni bir karar daha var. Desteğimiz devam ettirerek Ukrayna’nın bu savaşı kazanmasına yardım edecek miyiz yoksa terk edip yalnız bırakacak mıyız? Ben kendi yanıtımı biliyorum. Yorulamayız, başka yöne bakamayız ve Ukrayna’ya olan desteğimizi azaltamayız. Ukrayna barışa ulaşana kadar bunu yapamayız.

Dünya 7 Ekim'de başlayan dehşete sırt dönmemeli, dünyanın bu saldırıların yenilenmemesi için sorumluluklarını unutmaması gerekiyor. Gazze'deki masum siviller de bu dehşeti yaşıyor. Filistin İslami Hareketi'nin başlattığı bu savaşı onlar istemedi. Filistin İslami Hareketi ve İsrail için ateşkes yürürlüğe girmeli ve savaş sona ermelidir. 7 Ekim'den beri kararlılıkla tüm bölgeyi içine alacak bir savaş olmaması için çalıştık. Diplomatik bir çözüm hala mümkündür. Uzun vadeli bir çözüm için tek yol barıştır. İki devletli bir çözüm şarttır. 

Afrika’da ortaya çıkan maymun çiçeği hastalığına karşı da 1 milyon doz aşıyı bugün itibariyle bağışlıyoruz. Afrika için ortaklarımıza yardım çağrısında bulunuyoruz. Gelişmekte olan ülkelere önemli derecede yardımlar sağlıyoruz.

Birlikte bir şeyler yapmak için daha güçlü bir BM’ye ihtiyacımız var. Bu sebeple BM Güvenlik Konseyi'ndeki reform çağrılarını destekliyoruz. BM, savaşları sona erdiren, barışı getiren kurum olmalı. Dünyanın en tehlikeli silahların yayılmasını da engellemelidir.

Halklarımızı geleceğe hazırlamamız gerekiyor. Yapay zeka, yaşayış biçimimizi ve elbette savaş stillerini de değiştirecek. Hayatımızı daha kolay hale getirecektir fakat yeni riskleri de meydana getirebilir. Yapay zekanın nasıl evrimleşeceğini ve nasıl kullanacağını kimse tam olarak bilemez. Yapay zeka, sıradan insanları güçlendirmeli, diktatörlere daha güçlü zincirler sunmamalı.

Bugün burada halkımıza hizmet etmek için buradayız. Halkımızın mutlu ve korkusuz yaşamalarını sağlamaktır, demokrasi."

Hibya Haber Ajansı