Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

A1 Capital: Ekim Vadeli 30 Sözleşmesi, alıcılı seyrini öğleden sonraya kadar sürdürdü

İstanbul, 25 Eylül (Hibya) – A1 Capital, güne açılışını pozitif bir şekilde yapan Ekim Vadeli 30 Sözleşmesinin bu alıcılı seyrini öğleden sonraya kadar sürdürdüğünü belirtti.

İstanbul, 25 Eylül (Hibya)

A1 Capital'in raporuna göre, güne açılışını pozitif bir şekilde yapan Ekim Vadeli 30 Sözleşmesi bu alıcılı seyrini öğleden sonraya kadar sürdürdü. Sonrasında ise nispeten yatay volatil seyir izleyen sözleşme günü yüzde 2.20 değer kazanımı ile 11596 seviyesinden tamamladığını belirtildiği raporda şu bilgilere yer verildi:

"Geçtiğimiz hafta Cuma ve Pazartesi görülen geri çekilmenin ardından görülen bu güçlü yükseliş ile sözleşme kısa vadeli yükselen kanalının içinde kalmaya devam etti. Halihazırda 50 günlük üssel ortalamasının altında fiyatlanan sözleşme, bu güçlü geçmeyen güne rağmen 22 günlük ortalamasının üstünde hareketini sürdürüyor.

"Haberlere baktığımız zaman ise son işlem gününün en önemli haberi olarak “Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz; bu yıl için yeni bir vergi paketinin söz konusu olmayacağını, borsa ve kripto vergilerinin de gündemlerinden düştüğünü ifade etti.” Mehmet Şimşek’in vergilendirilmeyen alan kalmayacak açıklamasının ardından borsa vergisi uzun süredir belirsizliğini koruyan ve merak edilen bir durumdu. Cevdet Yılmaz’ın bu açıklamasının yatırımcıyı rahatlattığını ve borsanın önünü açtığını, dolayısıyla yükselişe sebebiyet verebileceğini düşünüyoruz. Ek olarak, Avrupa Merkez Bankasından Müller’in açıklamasında ise Ekim’de indirim tamamen dışlanmış değil cümlesi geçti. Bu durum ECB’nin yakında bir faiz indirimi daha yapabileceğini ve dünya ekonomisinde gevşemenin süreceğini, dolayısıyla piyasaların rahatlayacağını düşündürüyor.

"Teknik göstergelerde gözlemlediğimiz bozulmaların bu kuvvetli yükselişin ardından giderildiğini görüyoruz. Halihazırda olumlu hareket eden orta vadeli indikatörler bu hareketini devam ettiriyor. 2 günlük negatif kapanış eşliğinde bozulmalar gözlemlediğimiz kısa vadeli göstergelerin ise bu görülen alıcılı seyirin ardından tekrardan yönlerini yukarı çevirdiklerini görüyoruz. Ayrıca sözleşmenin daha önce bir çok kez destek ve direnç olarak kullandığı ilk direnç seviyemiz olan 11500’ü kırmış oluşunu da olumlu yorumluyoruz.

"Beklentimiz doğrultusunda, 11111 seviyesi üzerinde mevcut pozisyonlar korunabilir. Yükselen kanalda hareketin devamı durumunda 11874 ve 12100 seviyeleri ilk dirençler olarak izlenebilir.

"Beklentimizin aksine, satış baskısının görülmesi durumunda ise 11111 ve 18400 seviyeleri ilk destek seviyeleri olarak takip edilebilir."

Hibya Haber Ajansı