Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Redington Türkiye’den işletmelere özel uygun maliyetli AWS bulut çözümleri

Redington Türkiye, bulut çözümlerinin global lideri Amazon Web Services (AWS) ile kullanıcılara bulut tabanlı iş yükleri, maliyet optimizasyonu, eğitim desteği ve ideal AWS önerileriyle iş yükü optimizasyonu gibi geniş yelpazede fayda sağlıyor. AWS ürün ve hizmetlerini Redington Türkiye’den sağlayan kurum ve kuruluşlar, işletmelerinin tüm ihtiyaçlarını karşılayan nitelikli ve güvenli bulut çözümlerine kolayca ulaşabiliyor.

Redington Türkiye, bulut çözümlerinin

Bilişim sektörünün önemli oyuncusu Redington Türkiye’nin distribütörlüğünü üstlendiği bulut alanının global lideri AWS, maliyet optimizasyonu, bulut altyapısı kullanan kurum ve kuruluşlar için büyük avantajlar sağlıyor. Böylece şirketler bulut ile maliyet optimizasyonunda Redington’un sunduğu AWS ürün ve hizmetleriyle farklı başlıklarda faydalar elde ediyor. AWS Bulut ile maliyet optimizasyonu sayesinde kurumlar ilk olarak daha düşük operasyon maliyetleri ile karşılaşıyor çünkü AWS talep üzerine kullanılan kaynaklarla ödeme yapılması modelini yaratıyor. Bu sayede, şirketler yalnızca kullandıkları hizmetler için ödeme yapıyor ve altyapı maliyetlerinin yükünü azaltmış oluyor. Ayrıca, rezerve edilmiş bulut kaynakları ile uzun vadede maliyet tasarrufu da elde ediliyor.

Esnek fiyatlandırma ve düşük maliyet faydası 

Sağlanan bir başka avantaj ise kaynakların otomatik ölçeklendirilmesinden oluşuyor. Bu noktada AWS, Auto Scaling ve Elastic Load Balancing gibi araçlarla, trafik arttığında kaynakları otomatik olarak artırıyor, azaldığında ise düşürüyor. Gerçekleşen optimizasyon sayesinde ani yük artışlarına karşı maliyetler kontrol altında tutulmuş oluyor. AWS’nin getirdiği bir başka fayda da kullanılmayan kaynakların yönetiminden oluşuyor. AWS Trusted Advisor ve Cost Explorer gibi araçlar, kullanılmayan ya da yetersiz kullanılan kaynakları tespit ederek, bu kaynakların kapatılmasını veya optimize edilmesini önererek, gereksiz harcamaların azalmasında başrolü üstleniyor. Bunlara ek olarak fiyatlandırma modeli sayesinde de Spot Instance gibi esnek fiyatlandırma seçenekleri ile boşta kalan işlem gücünü daha düşük maliyetle kullanmaya olanak tanıyarak, büyük iş yükleri için maliyet tasarrufu sağlıyor. Aynı zamanda AWS maliyet optimizasyonu, şirketlerin daha verimli çalışmasında, kaynaklarını etkin kullanılmasında ve uzun vadede daha düşük maliyetlerle bulut çözümleri elde etmesinde de etkili oluyor. 

Kullanıcılara yüksek depolama çözümleri de sunuluyor  

Bulut bilişimde öncü olan AWS, işletmelere bulut tabanlı hizmetler sunarak esneklik, güvenlik ve maliyet faydaları sağlamasının yanı sıra kullanıcılara S3 (Simple Storage Service) gibi yüksek kullanılabilirlik sağlayan güvenli ve ölçeklenebilir veri depolama çözümleri de sağlıyor. Böylece kurum ve kuruluşların ürettikleri büyük veriler çok daha düşük bir maliyetle güven içinde depolanabiliyor. Küresel altyapı kuran AWS, aynı zamanda küçük büyük tüm işletmelerin esnek ve güvenilir şekilde hizmetlerinden faydalanmasını sağlıyor.

Bulutta eğitimler ve hızlı çözümler Redington’dan 

AWS’nin yetkili dağıtıcısı Redington Türkiye, AWS kullanıcılarına ve partnerlerine teknik destek ve uzmanlık, eğitim ve sertifikasyon, maliyet optimizasyonu, pazarlama ve iş geliştirme ile yerel ve bölgesel desteklerin yanı sıra finansman çözümleri de sağlıyor. Redington Türkiye mevcut kullanıcıların AWS’nin global uzmanlığıyla bulut ile maliyet optimizasyonu hizmetinden daha nitelikli şekilde faydalanması için sertifikalı AWS uzmanlarının kullanıcıların bulut altyapılarını optimize etmelerine, verimli kullanmalarına ve sorunları hızla çözmelerine yardımcı oluyor. Redington Türkiye, AWS hizmetlerinin entegrasyonunda da danışmanlık sağlayıp, AWS kullanıcılarına özel eğitimler ve sertifikasyon fırsatları sunarak teknik becerilerini artırmalarına yardımcı oluyor. Böylece  bu eğitimlerle kullanıcıların AWS ekosistemindeki yeni teknolojiler ve çözümler hakkında güncel bilgi sahibi olmalarına destek oluyor.   

Daha güçlü altyapı ve daha çok kullanıcı hedefi ile çalışıyoruz 

Günümüzde işletmeler, kurum ve kuruluşlar için bulut kullanımının oldukça önemli olduğunu kaydeden Redington Türkiye Genel Müdürü Cem Borhan, “Veri analiz şirketlerinin tahminlerine göre, 2025 yılında dünya genelinde üretilen veri miktarı o kadar büyük olacak ki her insanın bir dakikada ortalama 42 megabayt veri üretmesine denk gelecek. Başka deyişle yıl içinde 1 trilyon gigabayta eşit olan yüzlerce zettabayt veri ortaya çıkacak. İş dünyasında üretilen veri de her geçen gün artıyor ve saklanması, gerektiğinde kullanılması, bunun için işlenmesi için en uygun yeri ise bulut oluşturuyor. AWS bu noktada dünyanın bulut hizmetleri konusundaki global devi konumunda yer alıyor. Redington Türkiye uzun süredir distribütörlüğünü yürüttüğümüz AWS ile hem mevcut şirketlerin hem de yeni kullanıcıların maliyet başta olmak üzere bulut optimizasyon süreçlerine uzman ekiplerimiz ve yol haritamızla destek vererek bu noktada çok daha güçlü bir altyapı ve kullanım oranına ulaşmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. 

Hibya Haber Ajansı