Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bitfinex 123. Alpha Raporu’nu yayımladı

Bitfinex Alpha Raporu’na göre Bitcoin’in son fiyat hareketleri ve altcoin piyasasındaki dalgalanmalar, kripto dünyasında dikkatle izlenmesi gereken dinamikler arasında yer alıyor. Fed’in faiz oranlarını düşürmesi, ekonomik önceliklerin değiştiğine işaret ederken, bu durum kripto varlıklar üzerinde de etkili oluyor.

Bitfinex Alpha Raporu’na göre

Bitfinex’in yayımladığı 123. Alpha Raporu’na göre Bitcoin'in toparlanma süreci, Fed'in faiz indirimi kararının ardından ivme kazanıyor. Ancak, kritik 65.200 dolar seviyesinin gerisinde kalması, düşüş eğiliminin devam edebileceği endişelerini beraberinde getiriyor. Mart ayından bu yana genel bir düşüş trendi izleyen Bitcoin, kısa vadeli kazançlar sergilese de spot piyasalardaki durgunluk ve vadeli işlemlerin etkisiyle bu trendi kıramıyor. Bazı altcoin’ler etkileyici kazançlar elde etse de altcoin piyasasındaki açık ilgi (OI) artışı, fiyat düşüşü yaşamadan dikkatle izlenmesi gereken bir alan gibi duruyor. Bitcoin'in mevcut piyasa dinamikleri, kısa vadede belirli aralıklarda seyredileceği düşünülüyor.

Bitcoin, kilit direnç seviyelerini aşarsa yeni zirvelere ulaşabilir

ETF girişleri, Bitcoin fiyatını destekleyici bir rol oynuyor. Geçtiğimiz hafta spot Bitcoin ETF'lerine 397,2 milyon dolar giriş olması, S&P 500 gibi geleneksel piyasaların toparlanmasıyla daha fazla yükseliş potansiyeline işaret ediyor. Bitcoin, kilit direnç seviyelerini aşarsa yeni zirvelere ulaşabilir; ancak sürekli spot alım eksikliği, konsolidasyon veya kısmi düzeltmeyi olası kılıyor. Fed'in faiz indirimi kararı ise önceliklerin işgücü piyasasına kaydığını ve daha fazla indirimin gelebileceğini gösteriyor.

Kripto piyasasında yeni gelişmeler

Kripto para piyasası, kurumsal hamleler ve düzenleyici adımlarla hızla evriliyor. SEC, BlackRock'ın iShares Bitcoin Trust'ı Nasdaq ISE'de listelemesi için onay sürecini hızlandırırken, diğer ETF ihraççıları da benzer adımlar atıyor. MicroStrategy, 458,2 milyon dolar değerinde 7.420 BTC daha alarak Bitcoin varlıklarını 15,8 milyar dolar değerinde 252.220 BTC'ye çıkardı. Bu kurumsal gelişmeler sürerken, Alman makamları siber suçlarla mücadele kapsamında 47 borsa platformunu kapatarak kara para aklamaya karşı önlemlerini sıkılaştırdı.

Hibya Haber Ajansı