Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gedik Yatırım’dan yurt dışı hisse senetleri analizi

İstanbul, 27 Eylül (Hibya) – Gedik Yatırım’ın analizine göre perşembe günü piyasa kapanışının ardından dördüncü çeyrek mali sonuçlarını açıkladı.

İstanbul, 27 Eylül (Hibya)

Gedik Yatırım, yurt dışı hisse senetleri analizinde şu açıklamayı yaptı:

"ALIBABA (BABA),  Bloomberg’ün haberine göre, Alibaba 'nın, Çinli hipermarket zinciri Sun Art Retail Group Ltd. üzerindeki çoğunluk hissesine, özel sermaye firmalarının ilgisi artıyor. DCP Capital ve Hillhouse Investment gibi potansiyel alıcılar, Alibaba'nın Sun Art'daki yaklaşık %79’luk hisselerinin bir kısmını veya tamamını satın almayı değerlendiriyor. Sun Art hisseleri bu yıl %28 artış göstererek şirketin piyasa değerini yaklaşık 2.2 milyar dolar seviyesine çıkardı. Sun Art, Cuma sabahı Hong Kong'da işlemden kaldırıldı. Bu durum için devralma ve birleşmeler kodu kapsamında bir açıklama bekleniyor. Habere göre, Alibaba’nın Sun Art'daki hissesi, diğer uluslararası satın alma fonlarının da ilgisini çekebilir. Görüşmeler henüz erken aşamada ve bir anlaşmaya dönüşüp dönüşmeyeceği belirsiz. DCP ve Sun Art temsilcilerinin konu hakkında yorum yapmayı reddettiği belirtiliyor.

Meta Platforms (META),  Meta, Avrupa Birliği'nin veri koruma düzenleyicisinden, bazı kullanıcı şifrelerini korumasız bir şekilde depoladığı için 91 milyon Euro (101.5 milyon dolar) ceza aldı. Bu incelemenin İrlanda Veri Koruma Komisyonu'na (DPC) düz metin formatında şifreler depoladığını bildirmesiyle başladığı belirtildi. DPC, şifrelerin dışarıya sızmadığını belirtti. İrlanda DPC Başkan Yardımcısı, kullanıcı şifrelerinin düz metin olarak depolanmaması gerektiğini vurguladı. Meta, 2018'de yürürlüğe giren Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) nedeniyle toplamda 2.5 milyar Euro ceza ödemiş ve 2023'te aldığı 1.2 milyar Euro cezasına itiraz etmişti.

Costco Wholesale (COST), Perşembe günü piyasa kapanışının ardından dördüncü çeyrek mali sonuçlarını açıkladı. Costco’nun, dördüncü çeyrek geliri 79.973 milyar dolar olan konsensüs tahmininin altında 79.697 milyar dolar oldu. Hisse başı kar 5.29 dolar ile 5.08 dolarlık beklentilerin altında geldi.  Karşılaştırılabilir satışlar çeyrek boyunca %5.4 arttı. Büyük perakendeci, karşılaştırılabilir satışların ABD'de %5.3, Kanada'da %5.5 ve uluslararası pazarlarda %5.7 yükseldiğini duyurdu. E-ticaret satışları çeyrek boyunca %18.9 arttı. Costco hisseleri, Perşembe günü kapanış sonrası işlemde %0.9 düşerek $895.55 seviyesine geriledi. Hisse senedi, yıl başından bu yana %35'ten fazla artış gösterdi."

Hibya Haber Ajansı