Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zelenski: Bugün bir Rus saldırısı sonucunda on dört kişi yaralandı

Kiev, 29 Eylül (Hibya) – Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, bugün Zaporijya’da düzenlenen Rus saldırısı sonucu on dört kişinin yaralandığını açıkladı.

Kiev, 29 Eylül (Hibya)

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, bugün Zaporijya'da düzenlenen Rus saldırısı sonucu on dört kişinin yaralandığını açıkladı.

Gün boyunca moloz temizleme çalışmaların devam ettiğini ve iki kişinin kurtarıldığını belirten Zelenski, "Ayrıca, Rus güçleri Harkiv, Donetsk ve Sumy bölgelerinde güdümlü bombalarla saldırılar gerçekleştirdi. Hlukhiv'de birkaç konut binası hasar gördü. Harkiv bölgesinde ise apartman binaları, enerji altyapısı ve sağlık tesisleri hedef alındı. Bu, Ukrayna'nın her gün karşılaştığı terör" dedi.

Cumhurbaşkanı Zelenski, Ukrayna'nın daha uzun menzilli yeteneklere, daha fazla hava savunma sistemine ve Rusya'ya karşı daha güçlü yaptırımlara ihtiyacı olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Geçtiğimiz hafta, ABD'deki çeşitli tartışmalarda, pozisyonumuz ve argümanlarımız detaylı bir şekilde duyuldu. Böylece herhangi bir ek soru gereksiz hale geldi. Şimdi, hem bizim hem de ortaklarımızın ekipleri, bir sonraki "Ramstein" toplantısına hazırlanıyor; burada biz ve diğer liderlerle birlikte, bu savaş için Rusya'ya baskıyı artırmak ve adil bir barış sağlamak için atılacak sonraki adımları belirleyeceğiz."

Hibya Haber Ajansı