Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Avşar: Antidepresan kullanımı ve bağımlılık büyük tehlike oluşturuyor

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, deprem bölgesinde yaşanan gençlik sorunlarını Meclis gündemine taşıdı.

DEVA Partisi Genel Başkan

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından cevaplanması istemiyle yazılı soru önergesi veren Avşar, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) raporuna atıf yaparak, deprem bölgesindeki gençler arasında yaygınlaşan madde bağımlılığına, şiddet ve istismar vakalarına dikkat çekti.

Avşar önergede; TBB tarafından hazırlanan deprem raporuna atıfta bulunarak depremden en çok etkilenen gruplardan biri olan gençler arasında yaygınlaşan ve giderek tehdit oluşturan antidepresan kullanımı, bağımlılık, şiddet ve istismar hususlarını, bölgedeki yurt ve barınma yetersizliğini, sosyal ve kişisel gelişim merkezlerinin olup olmadığını, genç işsizliği ile nitelikli iş gücünü bölgede tutma gibi deprem bölgesinde gençlik sorunları konusunda yaşanan birtakım eksiklik ve sorunu Bakan Bak’a sordu.

Avşar, 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli 9 saat arayla meydana gelen iki büyük deprem Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elâzığ, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde büyük yıkımlara yol açtığını, resmi rakamlara göre 50.783 kişinin hayatını kaybettiğini, 107.204 kişinin yaralanmasına neden olduğunu, toplamda 11 il ve 14 milyondan fazla vatandaşın doğrudan etkilendiğini ve büyük hasarlara yol açtığını belirtti.

 “Bu kapsamında Türkiye Belediyeler Birliği tarafından 18 Temmuz 2024 tarihinde Deprem Bölgesi Araştırma Komisyonu kurulmuştur.”, diyen Avşar; “Komisyon depremden en çok etkilenen yerler olan Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerini ele almış ve bu şehirlere 2024 Ağustos ayı içinde saha ziyaretleri gerçekleştirmiştir. Saha ziyaretleri sırasında bu illerdeki ilgili kamu kurum ve kuruluşları ziyaret edilmiş, bölgede etkin çalışan sivil toplum kuruluşları, belediyeler ve meslek odaları ile çalıştaylar düzenlenmiştir. Konteyner kent alanları incelenmiş ve bölge halkıyla birebir görüşmeler yapılmıştır. Bu görüşme, inceleme ve çalışmalar sonucu elde edilen bilgi ve bulgular doğrultusunda bir rapor hazırlamıştır.” dedi.

Hibya Haber Ajansı