Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İnfo Yatırım’dan EURUSD analizi

İstanbul, 2 Ekim (Hibya) – İnfo Yatırım, EURUSD paritesinin, haftaya başlangıç seviyesinin yaklaşık yüzde 1 dolaylarında aşağısında fiyatlamalar gerçekleştirdiğini bildirdi.

İstanbul, 2 Ekim (Hibya)

İnfo Yatırım’ın raporunda genel olarak küresel bazda gündemin birden İsrail ile İran arasındaki gerilim olduğu belirtildi. Raporda şöyle denildi:

“İran’ın İsrail’e dün gece füze fırlatması ile Orta Doğu’da gerilim tekrar arttı. Böyle olağanüstü durumlarda doların özelliklerinden biri olan ‘güvenli liman’da ortaya çıkabiliyor ve dolara talepte artabiliyor. Bunun da etkisi ile EURUSD paritesinde bir miktar aşağı yönlü hareketlenmeler yaşandı.

“Öyle ki EURUSD paritesi, haftaya başlangıç seviyesinin yaklaşık yüzde 1 dolaylarında aşağısında fiyatlamalar gerçekleştiriyor. Bunun dışında Euro bölgesinden gelen PMI verileri izlenmişti. Buna göre Euro bölgesinde imalat sanayi satın alma yöneticileri endeksi Eylül’de 45 puan açıklandı. Eylül ayında yaşanan 0.8 puanlık düşüş ise yılın en sert düşüşü olarak kayıtlara geçti.

“Yeni günde ilk olarak 12:00’da Euro bölgesinden gelecek olan işsizlik oranı verisi açıklanacak. Ardından 15:15’te ABD’den gelecek olan ADP özel sektör istihdam verisi izlenecek. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 1.1093 – 1.1143 – 1.1201 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.1046 – 1.1005 – 1.0949 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.”

Hibya Haber Ajansı