Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ABD ve İslam İşbirliği Teşkilatı kadın ve kız çocukları için Mutabakat Zaptı imzaladı

İstanbul, 2 Ekim (Hibya) – ABD Dışişleri Bakanlığı Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri Hükümeti ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) arasında, dünya genelinde kadın ve kız çocuklarının teşvik edilmesi, desteklenmesi ve güçlendirilmesine yönelik, ortak yaklaşım ve ilgilerini teyit eden bir Mutabakat Zaptı (MOU) imzalandığını açıkladı.

İstanbul, 2 Ekim (Hibya)

Açıklamada, “Mutabakat Zaptı, Kadınların Barış ve Güvenlik çabalarını güçlendirme, kadınların ekonomik olarak güçlendirilmesini teşvik etme ve toplumsal cinsiyete dayalı şiddeti önleme ve müdahale etme, şiddet içeren aşırılıkla mücadele etme ve İİT Üye Devletlerinde kadın ve kız çocuklarının liderliğini yükseltme gibi kesişen konuları ele alma konusundaki ortak arzumuzu yansıtmaktadır” denildi. 

Mutabakat Zaptını ABD adına ABD Dışişleri Bakanlığı Küresel Kadın Sorunlarından Sorumlu Büyükelçisi Dr. Geeta Rao Gupta, İİT adına ise İnsani, Kültürel ve Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Büyükelçi Tarık Ali Bakheet Washington'da imzaladı. 

Açıklamada Mutabakat Zaptının, Yönetimin ABD dış politikası aracılığıyla kadın ve kız çocuklarının haklarının desteklenmesi ve güçlendirilmesine yönelik süregelen kararlılığını yansıttığı ve daha kapsayıcı, dirençli, güvenli ve haklara saygılı toplumlara yönelik ortak vizyonu teyit ettiği vurgulandı. 
 

Hibya Haber Ajansı