Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gedik Yatırım’dan yurt dışı hisse senetleri analizi

İstanbul, 2 Ekim (Hibya) – Gedik Yatırım’ın analizine göre, Humana (HUM), Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir sağlık sigortası şirketi Humana hisseleri, Çarşamba günü ön piyasa işlemlerinde yaklaşık yüzde 20’nin üzerinde değer kaybetti.

İstanbul, 2 Ekim

Gedik Yatırım'ın yurt dışı hisse senetleri analizinde şu ifadeler yer aldı:

“TESLA (TSLA),  Tesla’nın, üçüncü çeyrek teslimatlarını bugün  açıklaması bekleniyor. Wall Street analistleri  Tesla'nın üçüncü çeyrekte dünya genelinde yaklaşık 461,000 elektrikli araç teslim etmesini bekliyor. Yıllık teslimat tahminleri ise 1.79 milyon olarak öngörülüyor. Bu rakam, Tesla'nın ikinci çeyrekte yaklaşık 444,000 araç teslim ettiği bir önceki çeyrekten artış gösterse de, geçen yılki 466,000 teslimattan daha düşük olacak. Son bir ayda Tesla hisseleri %20'den fazla yükseldi. Bu yükseliş, 10 Ekim'deki robotaksi etkinliği hakkında duyulan iyimserlik ve Çin'den gelen, artan satışları gösteren olumlu haberlerle destekleniyor.

“Humana (HUM),  Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir sağlık sigortası şirketi Humana hisseleri, Çarşamba günü ön piyasa işlemlerinde yaklaşık yüzde 20’nin üzerinde değer kaybetti. Şirket, dört yıldız ve üzeri değerlendirilen Medicare Advantage programına kayıtlı olan kişi sayısında keskin bir azalma olduğunu açıkladı. 2025 verilerine göre, bu programda kayıtlı kişi sayısı 2025’te yaklaşık 1.6 milyon olarak belirlendi; bu, 2024’e göre yaklaşık %94'lük bir düşüş anlamına geliyor. Yıldız Derecelendirme sistemi, yüksek derecelendirme alan programlara yıllık bonus ödemeleri sağlıyor. Humana, CMS’nin verilerinde hatalar olabileceğini belirtti ve Yıldız derecelendirmelerindeki düşüşün bazı ölçümlerde yüksek endüstri standartlarını kaçırmasından kaynaklandığını savundu. Şirket, Yıldız konumunu geri kazanmak ve 2027'de bonus ödemelerini artırmak için çaba harcadığını ifade etti. Ancak, bu düşüş nedeniyle 2026'da potansiyel bir gelir kaybı olabileceğini de ekledi.

“Sonuç olarak, 2025 Yıldız sonuçlarının Humana'nın 2024 veya 2025 mali sonuçlarını etkilemesi beklenmiyor.

“NIKE  (NKE), Nike hisseleri, yönetimin kazanç konferansında FY25 kılavuzunu geri çektiğini ve CEO geçişi nedeniyle “Yatırımcı Günü” etkinliğini ertelediğini açıklamasının ardından, Salı günü piyasa kapanışı sonrası işlemlerde düştü. Nike’ın Haziran sonundaki son kazanç raporunda FY25 gelirinin orta tek haneli rakamlara düşeceği belirtilmişti. Şirket, FQ2 gelirinin yıllık bazda %8 ile %10 arasında düşmesini bekliyor. Brüt kar marjlarının ise mevcut çeyrekte 150 baz puan düşmesi bekleniyor”

Hibya Haber Ajansı