Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC Başbakanı Üstel ile görüştü

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Küzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Fikri Ataoğlu ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz,

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, çalışma ziyareti için Türkiye'ye gelen KKTC Başbakanı Ünal Üstel, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Fikri Ataoğlu ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’yı ağırladı.

KKTC Başbakanı Üstel ile gerçekleşen görüşmede KKTC’de ortaklaşa yürütülen projeler başta olmak üzere siyasi ve ekonomik alanlardaki gelişmeleri ele aldıklarını belirten Cevdet Yılmaz, görüşmenin ana gündem maddeleri arasında, deniz altından kablo ile elektrik iletimi projesi, yapımı devam eden Cumhurbaşkanlığı ve Cumhuriyet Meclisi binalarındaki son aşama ile yeni Ercan Havalimanı’na ilişkin süreçler yer aldığını ifade etti.

Yılmaz açıklamasında, "Tarımsal sulama, sosyal konutların yapımı, e-devlet çalışmaları, eğitim, sağlık ve ulaştırma projelerini kapsayan geniş bir yelpazede, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni geliştirecek ve Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin yaşam standartlarını yükseltecek projelere KKTC Hükümeti ile iş birliği içinde devam edeceğiz." dedi.

"KKTC Hükümeti ile ortaklaşa yürüttüğümüz her çalışmanın, gösterdiğimiz tüm çabanın tek bir amacı var: yıllardır hukuksuz bir biçimde izolasyona maruz kalan Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin kendi vatanlarında hak ettikleri refah içinde yaşamalarını sağlamaktır." açıklamasını yapan Cevdet Yılmaz şunları söyledi:

"Bu bağlamda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM 79. Genel Kurulu’nda bir kez daha ifade ettiği gibi, uluslararası toplumun Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanımasının, diplomatik, siyasi ve ekonomik ilişkiler kurmasının bölgesel açıdan son derece olumlu etkileri olacağı aşikârdır. KKTC Başbakanı Sayın Ünal Üstel’e ve hükümet ortaklarına ziyaretleri için teşekkür ediyorum. Üstel’i, Ulusal Birlik Partisi’nin 23. Kurultayı’nda yeniden Genel Başkan seçilmesi vesilesiyle bir kez daha tebrik ediyor, yeni dönemde Sayın Başbakan’a ve ekibine başarılar diliyorum."

Hibya Haber Ajansı