Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İspanya, turizm protestoları arasında yaz aylarında rekor sayıda ziyaretçi kaydetti

Madrid, 3 Ekim (Hibya) – Ulusal İstatistik Enstitüsü, , İspanya’nın bu yaz, ülke genelinde turizm karşıtı protestoların da yaşandığı bir dönemde rekor sayıda, 21,8 milyon uluslararası ziyaretçi kaydettiğini açıkladı. Ulusal istatistik enstitüsü (INE), rakamın 2023’e göre yüzde 7,3 arttığını söyledi.

Madrid, 3 Ekim (Hibya)

INE'ye göre İspanya, Fransa'dan sonra dünyanın en popüler ikinci turizm merkezi ve Temmuz ayında 10,9 milyon ziyaretçi aldı ve Ağustos ayında da aynı sayıda ziyaretçi aldı.

Turizm bakanı Jordi Hereu, Tenerife'de turizm tanıtım ajansı Turespaña tarafından düzenlenen bir etkinlikte turizmin etkisini "İspanya'nın refahı, sosyal uyumu ve ekonomik kalkınması için büyük bir başarı" olarak nitelendirdi ancak İspanya'nın sektör için modelini dönüştürmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Artan turist sayısı tüm İspanyolları memnun etmedi, protestocular son aylarda, özellikle Barselona, ​​Malaga ve Kanarya ve Balear Adaları'nda tepkilerini dile getirdiler.

Protestocular altyapıdaki gerginlikten ve birçok mülkün turistlere cazip fiyatlarla kiralanması nedeniyle artan kira fiyatlarından şikayet ettiler. Barselona belediye başkanı şehrin 2029 yılına kadar turistlere daire kiralamayı sonlandıracağını söyledi.

Yaz aylarında İspanya'yı ziyaret edenler arasında en yaygın milliyet, 4,17 milyon İngiliz turistle İngilizlerdi, bunu Fransa (3,75 milyon ziyaretçi), Almanya (2,49 milyon) ve İtalya (1,35 milyon) takip etti. Ayrıca ABD'li turistlerde yüzde 13'lük bir artışla 850 bin'e çıktı.

INE, İspanya'nın yılın ilk sekiz ayında 64,8 milyon turisti ağırladığını ve bunun da bir rekor olduğunu söyledi. En popüler destinasyonlar Katalonya (Barselona'yı da kapsayan bölge) ve Kanarya ve Balear Adaları oldu.

Turizm gelirleri sekiz aylık dönemde yüzde 17,6 artarak 86,7 milyar avroya yükseldi; bu da turist başına günlük 187 avro harcanmasına denk geliyor.

İspanya'nın önde gelen turizm grupları tarafından oluşturulan bir kuruluş olan Exceltur'a göre, 2024 yılı boyunca 90 milyon turist bekleniyor.

 

Hibya Haber Ajansı