Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gürcistan cumhurbaşkanı LGBTQ+ haklarına karşı yasa tasarısını reddetti

Tiflis, 3 Ekim (Hibya) – Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zourabichvili eşcinsel evliliklere ve eşcinsel çiftlerin evlat edinmelerine yönelik yasakları genişletmemeyi seçti.

Bu haberin fotoğrafı yok

Gürcistan Cumhurbaşkanı, tartışmalı yasanın ülke parlamentosundan geçmesinden haftalar sonra LGBTQ+ haklarını ciddi şekilde kısıtlamayı amaçlayan bir yasa tasarısını imzalamayı reddetti.

Gürcistan Parlamentosu Eylül ayında, eşcinsel evliliklere, eşcinsel çiftlerin evlat edinmelerine ve cinsiyet onaylama tedavilerine yönelik kapsamlı yasaklar getiren yasa tasarısını onayladıktan sonra yoğun bir şekilde eleştirildi.

Komşu Rusya'da kabul edilen yasayı yansıtan yasa, aynı zamanda Onur etkinliklerini yasaklamayı ve film ve kitaplarda LGBTQ+ insanların tasvirlerini sansürlemeyi amaçlıyor.

Yasa, ay sonunda parlamento seçimlerinin yapılacağı kutuplaşmış ülkede gerginliği artırdı. Analistler, oy pusulasını, bir zamanlar en batı yanlısı eski Sovyet devletlerinden biri olan Gürcistan'ın Rusya'ya doğru sürüklenip sürüklenmediğinin önemli bir testi olarak tanımladılar.

Hak savunucuları, "aile değerleri" yasa tasarısının ülkenin savunmasız LGBTQ+ topluluğunu daha da marjinalleştireceğini ve potansiyel olarak şiddeti körükleyeceğini savunuyor. AB'nin en üst düzey diplomatı Josep Borrell, muhalif politikacıların boykot ettiği oylamaya saldırdı. Borrell, sosyal medyada yasa tasarısının "ayrımcılığı ve damgalamayı artıracağını" söyledi.

Yasa tasarısı parlamentoda kabul edildikten bir gün sonra, 37 yaşındaki tanınmış transseksüel aktör ve model Kesaria Abramidze, dairesinde bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunmuştu.

Hibya Haber Ajansı