Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Deva Partisi’nden Ankara’da yapılacak yürüyüşe destek

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Emin Ekmen ve Hasan Karal, ANFİDAP tarafından düzenlenen Filistin yürüyüşüne destek açıklaması yaptı.

DEVA Partisi Genel Başkan

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Emin Ekmen ve Hasan Karal, ANFİDAP tarafından düzenlenen Filistin yürüyüşüne destek açıklaması yaptı.

Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Emin Ekmen ve Hasan Karal’ı ziyaret ederek, 6 Ekim’de düzenlenecek "Soykırıma İsyan, Filistin’e Destek Yürüyüşü" hakkında bilgilendirme yaptı.

Ziyaret heyetinde, ANFİDAP Dönem Sözcüsü Aziz Oğuzhan Karaman ve ANFİDAP İcra Üyesi ve Saye İnsani Yardım Derneği Genel Başkanı Mehmet Doğan, Peygamber Sevdalıları Vakfı Başkan Yardımcısı Yılmaz Akgül, Mazlum-Der Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Ünal hazır bulundu.

Ankara’da gerçekleşecek olan Filistin’e destek yürüyüşle ilgili açıklama yapan Ekmen ve Karal, DEVA Partisi olarak yürüyüşe destek verdiklerini söyledi.

Erdoğan’ın “Sırada biz varız” açıklamasını doğru bulmadığını aktaran Ekmen, şu ifadeleri kullandı:

“Devletin görevi nedir? Bir tehdit varsa gereğini yapmaktır. Madem sırada biz varız, Milli Güvenlik Kurulu hangi kararları almış, hangi kararları icraya geçirmiş, kendimizi olası bir saldırıya karşı koruyacak ne gibi tedbirleri almışız? Artık kimse ‘İsrail şunu yapmaz’ diyemez. Madem böyle bir risk teorik olarak var biz ticareti dahi tam durdurmamışken, İsrail’e petrol sevkiyatını sürdürürken, İsrail’in Kürecik radar istasyonundan aldığı desteği kesmemiş iken sırada biz varız demek ancak Netanyahu'nun propagandasına malzeme sağlamaktır.”

İslam dünyasının hem birey hem devletler olarak Filistin konusundaki notunun iyi olmadığını belirten Ekmen, “Biz ilk andan itibaren ticaretin kesilmesini, diplomatik ilişkilerin belirli bir seviyeye düşürülmesini, çifte vatandaş olup soykırıma katılanlar hakkında soruşturma yürütülmesini, Lahey Adalet Divanı nezdindeki yargılamaya Güney Afrika’nın yanında katılımı ve Netanyahu ve savaş kabinesi hakkında Türk savcılarının soruşturma yürütmesi için Adalet Bakanının izin vermesi gerektiğini söyledik. Ancak hiçbirinin gereği yapılmadı.” dedi.

Hibya Haber Ajansı