Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sandıklı, Erasmus Projesi kapsamında kültürel ve yöresel değerler tanıtıyor

Afyonkarahisar, 5 Ekim (Hibya) – Sandıklı Kaymakamlığı ve Sandıklı Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen “Ayak İzlerini Hesaplamayı Uygulamalı Öğrenen Çevreye Duyarlı Yeni Nesil Projesi,” Erasmus Öğrenci Değişim Programı kapsamında Litvanya ve Hırvatistan’dan gelen öğrencilere bölgenin kültürel ve yöresel değerler tanıtıldı.

Afyonkarahisar, 5 Ekim (Hibya)

Proje, 2 Ekim’de başlayarak 10 Ekim’e kadar sürecek.

Misafir öğrenciler, Sandıklı Belediyesi'ne ait Sandıklı Termal Otel’de konaklayarak bölgenin ünlü termal turizmini ve Hüdai Kaplıcalarını yakından tanıma fırsatı buldu. Program dahilinde, Sandıklı’nın en büyük kütüphanesi olan 100. Yıl Halk Kütüphanesi’nde iklim değişikliği ve çevresel ayak izi konulu bir sunum gerçekleştirildi. Ardından, Vali Gökmen Çiçek Kapalı Spor Salonu’nda çevresel ayak izi üzerine tartışmalar yapıldı.

Tarihi değerlerin de tanıtıldığı projede, Hisar Kalesi’nde yöresel lezzetlerin yapılışına dair uygulamalar yapılarak tadımlar gerçekleştirildi. Ulu Camii'nin tanıtımının ardından, Sandıklı Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan Kadın Kültür Evi (Gülşani Konağı) ziyareti sırasında öğrenciler yöresel kıyafetleri deneyimleyerek kültürel zenginlikleri daha yakından gördü.

Projenin bir diğer ayağı, Sandıklı Yarenleri’ne ait Oyuncak Müzesi’nin ziyareti oldu. Ayrıca, Bedesten Çarşısı’ndaki ünlü ozan Ali Osman Karakuş’un Kabak Atölyesi de ziyaret edilerek geleneksel el sanatları hakkında bilgi edinildi. Sandıklı şehir merkezi turunda tarihi ve turistik yerler gezilerek bölgenin tarihi gözler önüne serildi.

Sandıklı Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na ait sergi salonunda, 100 yıl önceki mesleklerde kullanılan materyaller ve ürünlerin yapılış şekilleri ile günümüz kıyaslanarak doğaya bırakılan ayak izlerinin değişimi üzerine değerlendirmeler yapıldı. Programın sonunda, Sandıklı Yarenleri Kültür Derneği'nin düzenlediği Yaren Gecesi ile öğrenciler, kültürel bir yolculuğa çıktı.

Hibya Haber Ajansı