Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İmamoğlu: İstanbullular kendinize güvenin, gücünüzü bilin

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıldönümünü, Beşiktaş Meydanı’nda İstanbullularla birlikte kutladı.

Bu haberin fotoğrafı yok

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Başkomutanlığını Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı Türk ordusu tarafından 6 Ekim 1923’te geri alınan İstanbul’un kurtuluşunun 101’inci yıldönümünü Beşiktaş Meydanı’nda düzenlenen etkinliklerle kutladı.

Çok sayıda İstanbullunun katıldığı etkinliğe İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı. İmamoğlu’na CHP TBMM Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, CHP Parti Meclisi üyeleri Berker Esen ve Cem Aydın, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Bakırköy Belediye Başkanı Ayşegül Ovalıoğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve CHP İstanbul Kadın Kolları Başkanı Hatice Selli Dursun da eşlik etti.

“İşte sevgili hemşerilerim bu büyük zaferde, dünyada yeni bir dönemi başlatmıştır” diyen İmamoğlu, şunları söyledi: 

“Milletçe bağımsızlığımıza, onurumuza sahip çıktık ve işgalcilere, hadlerini bildirdik. İşgal birlikleri, İstanbul'dan bayrağımızı, ay yıldızlı bayrağımızı selamlayarak ayrıldılar. O günden sonra ne oldu biliyor musunuz? Dünyanın her yerinde işgalcilere karşı emperyalizme karşı, mücadele eden, masum ve mazlum milletler bağımsızlık yolunda çok güçlü adımlar atmaya başladı. Saltanatlar yıkıldı, rejimler değişti. Yerine cumhuriyetler kuruldu. İşte sevgili gençler, hanımefendiler, beyefendiler kurtuluş mücadelemiz, Bandırma gemisinin yola çıkışıyla İstanbul'dan başlamıştı. Tam da bu sahilden kuruluş mücadelemizin ateşini de İstanbul'un işgalcilerden temizlenmesi yaktı. Bugün 6 Ekim. Yani 29 Ekim'e 23 gün kala İstanbul'dan o işgal kuvvetlerini gönderdikten sonra 29 Ekim'de cumhuriyet kuruldu. İstanbul'un kurtuluşundan sadece 23 gün sonra hep birlikte o milletimizin gücüyle Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde cumhuriyeti ilan ettik.”

Konuşmasının sonunda etkinlikte kadın cinayetlerine karşı tepki içeren Beşiktaş taraftar grubu Çarşı’nın pankartına dikkat çeken İmamoğlu, “Bugün İstanbul'umuzun kurtuluşunun 101’inci yıldönümü. Sevgili İstanbullular, kurtuluş günü kutlu olsun. Daima özgür ol İstanbul, daima mutlu ol İstanbul. İstanbullular mutlu ve huzurlu olacak. Evet Çarşı, isyan ediyor haklı. Kadınlara ve çocuklara dokunamayacak hiç kimse. İstanbulluların huzurunu hiç kimse bozamayacak. Hep birlikte İstanbul'un muhafızı olmaya hazır mıyız? Demokrasinin muhafız olmaya hazır mıyız? Kadına şiddete karşı bir olmaya hazır mıyız? İstanbul muhafızları. Hepinizi çok seviyorum. Kurtuluş gününüz kutlu olsun. Sağ olun, var olun” dedi. 

İmamoğlu’nun konuşmasının ardından sanatçı Melek Mosso, İstanbullular ile buluştu. 

Hibya Haber Ajansı