Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şanlıurfa’da sahra hastanelerinin kurulumu üzerine tatbikat ve eğitim düzenlendi

Şanlıurfa, 8 Ekim (Hibya) – Şanlıurfa UMKE’nin ev sahipliğinde, Adıyaman UMKE ekiplerinin de katılımıyla sahra hastanelerinin kurulumu üzerine tatbikat ve eğitim düzenlendi.

Bu haberin fotoğrafı yok

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı UMKE Bakanlık 19 Bölge Koordinatörlüğü’nün ev sahipliğinde, Adıyaman’dan gelen UMKE ekiplerinin de katılımıyla sahra hastanelerinin kurulumu üzerine tatbikat ve eğitim düzenlendi.
 
Şanlıurfa’da Fuar Merkezi bahçesinde düzenlenen etkinlik kapsamında, muhtemel afet durumlarında hızlı tıbbi müdahale sağlayacak donanımlı sahra hastanelerinin nasıl kurulacağı ve bu süreçte karşılaşılabilecek zorlukların nasıl aşılacağına dair detaylı çalışmalar yapıldı. Tatbikatın en önemli amacı, deprem, sel, yangın gibi büyük afetler sırasında sağlık hizmetlerinin kesintisiz devam etmesini sağlamak için sahra hastanelerinin hızlı ve etkin bir şekilde kurulmasını test etmekti. Eğitime katılan UMKE ekipleri, bu hastanelerin kurulumu sırasında uygulanacak adımlar, tıbbi cihazların yerleşimi, hastane içi organizasyon ve hasta kabul prosedürleri hakkında detaylı bilgi aldılar.

Fuar merkezi içerisinde düzenlenen tatbikata 55 UMKE personeli katılırken 1 gün içerisinde tam donanımlı, afet, savaş ve olağan üstü durumlara hazır içerisinde havalandırması, klimalı laboratuvarı, ameliyathane hizmetleri, kadın doğum muayene alanları, personellerin kullanacağı tuvaletleri, cerrahi el yıkama üniteleri, sedyeleri, acil müdahale arabalarına kadar kullanıma hazır sahra hastanesi kuruldu.

Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Mehmet Abdülkadir Kısmet, “Şu anda sahra hastanelerinin kurulumuyla ilgili bir eğitim tatbikatı yapıyoruz. Adıyaman ilden katılan UMKE’ci arkadaşlarımız da var. 55 UMKE personeliyle şu an şişme çadırlarımızdan, ağır iklim çadırlarımıza kadar hastaneler, personel, barınma ünitelerini bunların hepsinin kurulumunu sağlıyoruz. " açıklamasını yaptı.

 

Hibya Haber Ajansı