Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Kacır: Savunma sanayisinde yerlilik oranları, yüzde 20’lerden yüzde 80’lere yükseldi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Nevşehir’in Nar beldesinde düzenlenen Gençlik Buluşması’na katıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı

Türkiye’nin kritik teknolojilerinin yerli ve milli geliştirilmesi yolculuğunda gençlerin öncü olacağına inandığını kaydeden Kacır, TEKNOFEST kuşağının elde ettiği başarıların bunun ispatı niteliğinde olduğunu dile getirdi. Milli Teknoloji Hamlesi’nde en büyük kazanımların savunma sanayisinde elde edildiğini anlatan Kacır, “Savunma sanayisinde yerlilik oranlarımız, yüzde 20'lerden yüzde 80'lere yükseldi. Bugün Türkiye, kara ve hava araçları, deniz platformları, uydu sistemlerinde tüm kritik ihtiyaçlarını yerli ve milli olarak üreten bir ülkedir. Türkiye, bugün insansız hava araçlarında dünyada bir numara olan bir ülkedir. Sadece Türkiye’de değil 50'ye yakın ülkenin semalarını Türkiye’nin ürettiği İHA’lar muhafaza ediyor. Tarihimizde ilk kez yüksek teknoloji sistemi ile tarih sahnesine yeniden çıkışımızın hikayesidir. Bunu gençlerle başardık.” diye konuştu.

Bakan Kacır, havacılık alanındaki başarıların gençlerin geliştirdiği projelerle elde edildiğini belirterek, yaş ortalaması 28'lerde olan gençlerin geliştirdikleri projelerin dünyada havacılık tarihinin harp paradigmasını değiştirecek düzeye geldiğini ifade etti. Türk milletinin öz evlatlarının, alın teriyle Bayraktar, ANKA, AKINCI, AKSUNGUR, HÜRKUŞ, HÜRJET, ATAK, GÖKBEY, KAAN ve KIZILELMA ile gökyüzüne Türk'ün imzasını attıklarını ifade eden Bakan Kacır, "Hamdolsun, demek ki başarabiliyormuşuz. Türk milletinin evlatları, başka milletlerin çocuklarının yaptıklarından daha büyük işleri ortaya koyabiliyorlarmış. İşte biz bu anlayıştayız. Daha çok işler yapacağız. TEKNOFEST'leri bu anlayışla düzenliyoruz. Bu yıl TEKNOFEST'te 50 yarışma vardı.” dedi. 

Bakan Kacır, Türkiye’nin uzay teknolojilerinde de iddialı olduğunu vurguladı. Türkiye'nin görüntüleme uydularını yerli ve milli imkanlarla geliştirdiğini dile getiren Kacır, uzay alanında yeni bir hamlenin gerçekleştirileceğini, Alper Gezeravcı'nın görev yaptığı uzay istasyonunun yenileme projelerine dahil olunacağını bildirdi. Atılan adımların Türkiye'nin uzay sanayisinin gelişmesini sağlayacağını kaydeden Kacır, “Bütün bunlar, kuvvetimizin katlanarak artmasına vesile olacak. Her bir kabiliyetimiz bir başka kabiliyetimizi tetikleyip güçlendirecek” dedi.

Bakan Kacır, Avanos ilçesindeki Güray Yer Altı Seramik Müzesi'ni ziyaret ederek kentteki otelde sanayici ve iş insanlarıyla bir araya geldi.

 

Hibya Haber Ajansı