Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gedik Yatırım’dan yurt dışı hisse senetleri analizi

İstanbul, 8 Ekim (Hibya) – Gedik Yatırım, yazılım şirketi DocuSign hisselerinin, S&P Dow Jones Endeksleri’nin hisseyi 11 Ekim Cuma günü piyasa açılmadan önce S&P MidCap 400’e ekleyeceği haberinin ardından yüzde 6’nın üzerinde bir artış gösterdiğini duyurdu.

İstanbul, 8 Ekim (Hibya)

Gedik Yatırım raporunda şu bilgileri verdi:

"DocuSign (DOCU),  Yazılım şirketi DocuSign hisseleri, S&P Dow Jones Endeksleri'nin hisseyi 11 Ekim Cuma günü piyasa açılmadan önce S&P MidCap 400'e ekleyeceği haberinin ardından yüzde 6'nın üzerinde bir artış gösterdi. DocuSign, S&P MidCap 400'de MDU Resources Group 'in (MDU) yerini alacakken, MDU Resources da Chuy's Holdings'in (CHUY) yerini alarak S&P SmallCap 600'e geçecek. Eylül ayında, DocuSign, beklenenden daha iyi ikinci çeyrek geliri raporladı. Şirket hisse başına düzeltilmiş kazancı dolar 0.97 olarak açıkladı ve analist tahminlerini ( dolar 0.81) aştı. İlgili çeyrek geliri ise yıllık bazda  yüzde 7 artış ile  dolar 736 milyon olarak gerçekleşti.  Şirket, üçüncü çeyrek geliri için tahminini dolar 743 milyon ile dolar 747 milyon arasında olacağını bildirerek gelirini yukarı yönde revize etti ve önceki tahminini (dolar 725 milyon – dolar 729 milyon) aşmış oldu. 2025 mali yılı için ise DocuSign, satışlarının dolar 2.94 milyar ile dolar 2.952 milyar arasında olmasını bekliyor.

"Uber Technologies (UBER),  Uber Technologies, sürücülerin elektrikli araçlara geçişini desteklemek amacıyla ve  emisyonları azaltma çabalarının bir parçası olarak OpenAI'nin GPT-4o teknolojisiyle güçlendirilmiş bir AI asistanı sunacağını duyurdu.  Uber, uzun süredir elektrikli araçlara (EV) geçişi savunuyor ve sürücü ortaklarının 2040 yılına kadar tamamen EV'lere geçişini desteklemek için 800 milyon dolar taahhüt etti. Bahse konu olan AI asistanı, Salı günü Londra'da düzenlenen Uber'in Go-Get Zero etkinliğinde tanıtıldı. Chatbot, gelecek yılın başında ABD'de, ardından diğer bölgelerde kullanılmaya başlanacak.

"Super Micro Computer (SMCI), Super Micro Computer hisseleri, olumlu gelen  gönderim verilerini sonrası son yedi ayın en büyük artışını göstererek Pazartesi günü yüzde 15'ten fazla yükseldi. Yapay zeka sunucu şirketi, sıvı soğutma çözümü ile 100.000'den fazla GPU'yu büyük yapay zeka fabrikalarına ve diğer bulut hizmet sağlayıcılarına dağıttığını duyurdu.

"Super Micro hisseleri, yıl başından bu yana yüzde 66, son 12 ayda ise yüzde 64 değer kazandı. Bu haber ile diğer yapay zeka ile ilgili hisseler de yükseliş yaşadı.  Nvidia yüzde 3,8, AMD yüzde 0,5 artış gösterdi."

Hibya Haber Ajansı