Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ziraat Yatırım: ABD 10 yıllıkları ise yüzde 4 seviyesinin hafif üzerindeki seyrini koruyor

İstanbul, 9 Ekim (Hibya) – Ziraat Yatırım’ın değerlendirmelerine göre Dolar Endeksi (DXY) bu sabah 102,6 seviyesinde güçlü duruyor.

İstanbul, 9 Ekim (Hibya)

Ziraat Yatırım, bugünün veri takvimine göre ABD'de Fed toplantı tutanakları ve bazı Fed yetkililerinin açıklamalarının izleneceğini duyurdu. Değerlendirmelerde şu ifadeler yer aldı:

"USD/TRY: ABD'de Fed yetkililerinden gelen temkinli açıklamalar takip edilirken, bir önceki gün faiz indirim beklentilerinin 50 baz puandan 25 baz puana düşmesiyle geri çekilen piyasalar pozitif tarafta günü tamamladılar. Orta Doğu'daki gelişmeler gündemi meşgul etmeye devam ederken, ABD 10 yıllıkları ise %4 seviyesinin hafif üzerindeki seyrini koruyor. Dolar Endeksi (DXY) bu sabah 102,6 seviyesinde güçlü duruyor. Bugünün veri takviminde ABD'de Fed toplantı tutanakları ve bazı Fed yetkililerinin açıklamaları izlenecek. Kur tarafında ise Dolar/TL tarafındaki düşük volatilite devam ediyor. Fiyatlamalar tarafında bu sabah da dünkü kapanış olan 34,26 seviyelerindeki hareket sürdürüyor. Günün geri kalanında da bu hareketin devamı takip edilebilir.

EUR/USD: ABD tarafındaki makro verilerin yumuşak iniş senaryosunu desteklemesi faiz indirimi beklentilerinin zayıflamasına neden oldu. ABD makro verileri ve ECB yetkililerinin faiz indirimini destekleyici söylemleri dolar lehine fiyatlamaları desteklerken, Orta Doğu'daki gelişmeler de Dolar'a olan talebin artmasına neden olan bir diğer önemli unsur olarak takip ediliyor. Yarın açıklanacak olan ABD TÜFE verisi EURUSD tarafında yön belirleyici olabilir. Bugün ise Fed'in toplantı tutanakları ve Fed yetkililerinin açıklamaları takip edilecek. Bu kapsamda, olası tepki alımlarında 1,10 direnç olarak çalışabilir. Diğer yandan, olası düşüşlerde 1,0930 ve 1,0880 sıralı destekler olarak izlenebilir.

XAU/USD: Kısa vadeli soluklanma eğiliminde olan değerli maden, ABD'de açıklanan son verilerin ardından Fed'den 50 baz puan faiz indirim ihtimalinin azalmasıyla bu eğilimini sürdürdü. Çin tarafından beklenen teşviklerin gelmemesi de Ons Altın'daki geri çekilmede pay sahibi oldu. ABD on yıllık tahvil faizleri de %4 seviyesinin üzerinde seyrini sürdürmesi bir diğer baskı unsuru olarak öne çıkıyor. Bugün Fed toplantı tutanakları yayımlanacak ancak bir süredir demeçler veren birçok Fed üyesi önümüzdeki dönemde daha temkinli davranılması gerektiğine yönelik fikirler aktardı. Bu kapsamda, Ons Altın'da dünkü en düşük seviye olan 2.600 seviyesi korunduğu sürece düşüş sınırlı kalabilir. Yükseliş halinde ise 2.635 seviyesi aşılması gereken ilk direnç seviyesi olarak takip edilebilir."

Hibya Haber Ajansı