Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Şimşek: Kritik önemdeki ihracata güçlü desteklerimiz devam edecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dengeli ve sürdürülebilir yüksek büyüme hedefine ulaşmak için kritik önemdeki ihracata desteğin devam edeceğini vurguladı.

Hazine ve Maliye Bakanı

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, ihracatçıların her zaman yanında olduklarını vurguladı.

2023 yılı Mayıs ayında 300 milyon TL olan reeskont kredilerinin günlük limitini 4 milyar TL’ye çıkarttıklarını belirten Bakan Şimşek, “Eximbank’ın sermayesini 21,9 milyar TL artırarak 35,7 miyar TL’ye yükselttik. Reeskont faizine yüzde 25,9 seviyesinde üst sınır getirdik ve reeskont kredisi kullanımında yüzde 30 ilave ihracat bedeli satış koşulunu kaldırdık.” dedi.

Hizmet ihracatı gelirlerinde vergi istisnasını 30 puan artırarak yüzde 80’e çıkarttıklarını ifade eden Şimşek, şunları aktardı:

“Eximbank’ın uluslararası kuruluşlardan sağladığı kredilere yaklaşık 1,1 milyar dolar hazine geri ödeme garantisi ve karşı garanti sağladık. Yüksek teknolojili ve katma değerli üretime reeskont kredileriyle daha fazla imkan sağlayacak yeni bir modele de 2025 yılında geçeceğiz. Dengeli ve sürdürülebilir yüksek büyüme hedefimize ulaşmak için kritik önemdeki ihracata güçlü desteklerimiz devam edecek.”

Hibya Haber Ajansı