Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DEVA Partili Esen: Sıla’yı korumak mümkündü!

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Elif Esen, Sıla bebeğin yaşadığı korkunç istismar ve ölümü üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisine sunduğu soru önergesi ve sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile kamuoyuna seslendi.

DEVA Partisi Genel Başkan

Esen, olayın bir ihmal zinciri sonucunda yaşandığını vurgularken, yetkili mercilerin daha önce harekete geçmesi halinde Sıla Bebek’in kurtulabileceğini ifade etti.

Esen, Sıla Bebek’in ölümüne yol açan süreci hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

“Sıla bebeği kurtarmak mümkündü. Teyzeleri tarafından açılan vesayet davası hızla görülseydi veya Sosyal Hizmetler çocuğun güvenliğini sağlasaydı. Sıla bebek bugün aramızda olabilirdi. Çocuk politikaları konusunda daha keskin davranmanın zamanı geldi.”

Elif Esen, çocuğun daha önce aldığı darp raporunun da göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti. Bu doğrultuda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına ve Adalet Bakanlığına sunduğu önergede şunları sordu:

"1. Sıla Bebek hakkında teyzesi Elif Akyüz'ün Nisan 2024'te vasisi olmak için dava açtığı doğru mudur?

2. Sıla Bebek ve benzeri durumdaki riskli çocuklar için açılan vesayet davalarında uyguladığınız bir acil kod prosedürü var mıdır? Yok ise bu riskli durumların önlenebilmesi, çocukların korunabilmesi için ne tür planlarınız bulunmaktadır?

3. Sıla Bebek ve benzer durumdaki çocuklar için bu tür vesayet ve benzeri davalar açıldığında davalar açıldığında, sosyal hizmetler birimleriniz çocuğun yaşam koşullarının tespiti için nasıl bir yöntem izlemektedir?

4. Bu tür vesayet vb. davalarda inceleme ne zaman başlatılmaktadır?

5. Çocuğun güvenliğini sağlamak amacıyla koruyucu bir önlem alınmış mıdır? Genel olarak böyle bir uygulama var mıdır ya da düşünülmekte midir?"

Hibya Haber Ajansı