Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Free Zone Training Program” İstanbul’da gerçekleştirildi

İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi’nin (İSEDAK) Proje Finansmanı kapsamında Ticaret Bakanlığı Serbest Bölgeler Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Free Zone Training Program for Internationalization of SMEs” uluslararası projesinin üçüncü ve son bölümü olan “Free Zone Training Program” İstanbul’da gerçekleştirildi.

İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamata göre, proje, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üye ülkeleri arasında iş birliğini artırmayı ve KOBİ'lerin serbest bölgelerin sunduğu fırsatlardan daha etkin yararlanarak uluslararası pazarlarda daha rekabetçi hale gelmelerini sağlamayı amaçlıyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamada "Projenin ilk aşamasında, 15-18 Temmuz 2024 tarihlerinde Birleşik Arap Emirlikleri’nde Dubai ve Abu Dabi’deki serbest bölgelere ziyaretler gerçekleştirilmiş, serbest bölge idareleri ile görüşülmüştür. İkinci aşamada ise 19-22 Ağustos 2024 tarihlerinde Endonezya’da Batam, Bintan'daki serbest bölgelere ve KOBİ'lere ziyaret gerçekleştirilmiş ve Jakarta’da KOBİ ve serbest bölge idareleri ile toplantılar düzenlenmiştir." bilgisi verildi.

İstanbul'da 8-10 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen son aşama olan eğitim programına, İSEDAK kurum ve kuruluşlarının yanı sıra Endonezya, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri ile Serbest Bölge Müdürlükleri, Serbest Bölge Kurucu ve İşleticileri, KOSGEB, DEİK, İTO ile İSO’dan temsilciler katıldı.

Açıklamada, eğitimin birinci gününde Serbest Bölgeler Genel Müdürlüğümüzce katılımcılara, serbest bölgeler tarihi ve Türkiye'nin serbest bölge uygulaması hakkında eğitimler verildiği belirtildi.

Ticaret Bakanlığından yapılan açıklama şöyle:

"Programın ikinci gününde, KOBİ’lerin uluslararasılaşması, ihracat teşvikleri ve helal akreditasyon konularında kapsamlı eğitimler verildiğini olup eğitimin üçüncü ve son gününde katılımcılar, Avrupa Serbest Bölgesi’ne saha ziyareti gerçekleştirerek serbest bölge uygulamasını yerinde inceleme fırsatı elde etmişlerdir. İİT üyesi ülkelerdeki KOBİ’lerin kapasitelerini güçlendirme ve Türkiye serbest bölgelerinin cazip yatırım destinasyonları olarak tanıtımına katkı sağlamaya devam edilecektir."

Hibya Haber Ajansı