Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gedik Yatırım: Stellantis, Vinci ve Siemens yüzde 2’nin üzerinde kazanım sağladı

İstanbul, 10 Ekim (Hibya) – Gedik Yatırım, otomobil üreticileri ve sanayi şirketleri arasında Stellantis, Vinci ve Siemens’in yüzde 2’nin üzerinde kazanım sağladığını bildirdi.

İstanbul, 10 Ekim (Hibya)

Gedik Yatırım’ın raporuna göre, dün açıklanan FOMC tutanakları, politika yapıcıların Fed'in son faiz indiriminin büyüklüğü konusunda bölündüğünü ancak enflasyon risklerinin daha yavaş olduğu konusunda hemfikir olduğunu gösterdi. Fed, 50 baz puanlık indirimin daha az elverişli bir ekonomik görünümün kanıtı veya politika gevşetme hızının katılımcıların uygun yol değerlendirmelerinden daha hızlı olacağına dair bir sinyal olarak yorumlanmaması gerektiğini belirtti.

“Ayrıca, neredeyse tüm üyeler enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde %2'ye doğru hareket ettiğine güvendiklerini ifade ettiler. Bu ay yayınlanan güçlü istihdam raporu ABD'de daha gevşek politika için aciliyeti azalttı. Bu da Fed’in önümüzdeki ay gerçekleşecek faiz toplantısında 50 yerine 25 baz puanlık indirim yapma olasılığını artırdı.

“Fed’in Kasım toplantısında 25 baz puan faiz indireceği beklentisi yaklaşık 85%, faizin değişmeme  olasılığı ise 15% ihtimalle fiyatlanıyor. Nasdaq %0,5 yükselirken, S&P500 ve Dow Jones yeni rekor seviyeye ulaştı. Öte yandan, bugün açıklanacak enflasyon raporunda yıllık enflasyonun Eylül ayında %2,3'e düşmesi bekleniyor. Ekonominin geleneksel sektörleri, tüketici savunması, malzemeler ve sağlık hizmetleri sağlam artışlar kaydederek kazanımlara öncülük etti. Şirket haberleri cephesinde ise ABD Adalet Bakanlığı'nın Google'ın birimlere ayrılmasını önerebileceğini söylemesinin ardından Alphabet %2'den fazla düştü.

Euro Bölgesi

“Avrupa borsaları hafta ortasında ivme kazanarak günü daha yüksek bir seviyede sonlandırmayı başardı.  Küresel piyasalarda Fed’in faiz indirim boyutunun ne olacağı konusunda işaretler için bugün açıklanacak enflasyon raporu bekleyişi sürerken, Çin ekonomik planlama ajansının acil brifinginin daha önce planlanan önlemlerin yeterliliği konusunda şüphe uyandırmasının ardından dün Çin Maliye Bakanlığı tarafından daha fazla mali teşvik duyurulması olasılığının artmasına rağmen Asya pazarı ile sıkı ilişkileri olan Avrupa hisselerinde satışlar devam etti.

“Euro Bölgesi'nin Stoxx 50 endeksi %0,7 artarak 4.984'te kapanırken, tüm Avrupa'yı kapsayan Stoxx 600 endeksi %0,7 artarak 520'ye çıktı. Teknoloji hisseleri seansta kazançlara öncülük etti, ASML %2'nin üzerinde ve Infineon %2,3 yükseldi. Otomobil üreticileri ve sanayi şirketleri arasında Stellantis, Vinci ve Siemens %2'nin üzerinde kazanım sağladı.

Türkiye

“Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dün resmi ziyaret gerçekleştirdiği Katar'da yatırımcılarla bir araya geldi. Bugün yurt içinde ağustos ayına ilişkin sanayi üretimi ve işsizlik rakamları açıklanacaktır. Son aylarda Türkiye Ekonomisi’nde yavaşlama emareleri gözlenirken, sanayi üretim rakamları yakından izlenecektir.”

Hibya Haber Ajansı