Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Bayraktar, Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Dördüncü Toplantısı’na katıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sırbistan ziyareti kapsamında gerçekleşen Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Dördüncü Toplantısı’na katıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sırbistan ziyareti gerçekleşen Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Dördüncü Toplantısı’na katıldıklarını bildirdi.

Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sırbistan Cumhurbaşakanı Vucic’in huzurlarında Sırbistan Madencilik ve Enerji Bakanı Dubravka Cedoviç ile enerji dönüşümü alanında iş birliğine ilişkin bir mutabakat zaptı imzaladıklarını belirten Bakan Bayraktar, şunları ifade etti:

“Bu anlaşmayla ülkelerimizin karşılıklı fayda ve uzun vadeli iş birliğine dayalı ikili ilişkilerinin geliştirilmesi niyetimizi ortaya koyduk. Anlaşma kapsamında yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, enerji depolama, karbon emisyonu ticareti, batarya teknolojileri, hidrojen, nadir toprak elementleri ve kritik mineraller dahil olmak üzere madencilik alanında ortak projeler geliştirmeyi hedefliyoruz.”

Bakan Bayraktar, mutabakat zaptının iki ülke için de hayırlı olmasını temenni etti.

Hibya Haber Ajansı