Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Unilever kampanyacıların baskısı sonrası Rusya’daki şirketini sattı

Moskova, 12 Ekim (Hibya) – Unilever, ülkedeki Dove ve Ben & Jerry’s sahibinin varlığının Ukrayna’daki savaşı desteklediğini iddia eden kampanyacıların baskısı sonrasında, Rusya operasyonlarını yerel bir üretim grubuna sattı.

Moskova, 12 Ekim (Hibya)

Parfüm, kozmetik ve ev ürünleri üreten bir Rus üreticisi olan Arnest Group, dört fabrikayı ve grubun Belarus'taki çıkarlarını içeren Unilever Rus'un kontrolünü ele geçirecek. Arnest, iş adamı Alexey Sagal'a ait ve geçen yaz ülkedeki bira üreticisi Heineken'in işini satın aldı.

Yaklaşık 3 bin kişiyi istihdam eden Unilever Rus, Knorr bulyon küpleri, Dove yıkama ve güzellik ürünleri, Domestos temizlik sıvıları ve İngiltere'de Lynx olarak bilinen Axe gibi markaların yerel haklarına sahip.

Unilever, İngiliz çokuluslu şirketlerin ülkeden ilk çıkışını  takip etmemesinin ardından Şubat 2022'de Rusya Ukrayna savaşından bu yana yan kuruluşunu satma konusunda sürekli baskı altında kaldı.

Rus hükümeti tarafından onaylanması gereken anlaşmanın şartları açıklanmadı. Ancak satışın Unilever için 500 milyon avrodan  fazla değere sahip olabileceği bildirildi.

Unilever'in CEO'su Hein Schumacher şunları söyledi: "Geçtiğimiz yıl boyunca Unilever Rusya işini potansiyel bir satış için dikkatlice hazırladık. Bu çalışma çok karmaşıktı ve BT platformlarını ve tedarik zincirlerini ayırmayı ve markaları Kiril alfabesine taşımayı içeriyordu. Satışın tamamlanması ile Unilever Rusya'nın ülkedeki varlığını sona erdiriyor."

 

 

Hibya Haber Ajansı