Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çin Ticaret Bakanlığı: AB ile elektrikli otomobil konusunda büyük anlaşmazlıklar var

Çin Ticaret Bakanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada Çin ile AB arasında AB’nin Çin menşeli elektrikli otomobillere yüzde 35’e kadar ek gümrük vergisi uygulamasına ilişkin 20 gündür yürütülen müzakereler hakkında bilgi verildi.

Çin Ticaret Bakanlığı tarafından

Çin Ticaret Bakanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada Çin ile AB arasında AB’nin Çin menşeli elektrikli otomobillere yüzde 35'e kadar ek gümrük vergisi uygulamasına ilişkin 20 gündür yürütülen müzakereler hakkında bilgi verildi.

Açıklamada, Çin Ticaret Bakanı Wang Wentao ile AB Komisyonu Başkan Yardımcısı ve Ekonomi ve Ticaretten Sorumlu Komisyon Üyesi Valdis Dombrovskis arasında 19 Eylül’de gerçekleşen görüşmede, iki tarafın da elektrikli araçların fiyat taahhüdü anlaşmasına dair müzakerelerin sürdürülmesini desteklediğini ve dostane diyalog ve istişareler yoluyla iki tarafın da kabul edeceği bir çözüme ulaşmak için çalışacağını ifade ettiği bildirildi.

Açıklamada, 20 Eylül’den bu yana Çin ve AB’den heyetler arasında Brüksel’de toplam 8 tur yoğun görüşme yapıldığı, ancak iki tarafın da kabul edebileceği bir çözüme henüz ulaşılamadığı kaydedildi.

Açıklamada, AB’den Çin’le orta yolda buluşmasının, en kısa zamanda Çin’e bir ziyaret planlamasının, müzakereleri yapıcı bir tutumla hızlandırmasının ve bir an önce uygun bir çözüme ulaşılmasını sağlamasının beklendiği ifade edildi.

Çin’in azami samimiyet ve iyi niyetle AB’le diyalog ve müzakereleri sürdürdüğüne dikkat çekilen açıklamada, AB’nin de samimiyet göstererek, ilgili sektörlerin başlıca kaygılarını dikkate almasının ve mevcut görüşmeler temelinde iki tarafın kabul edebileceği bir çözüm planına varılmasını sağlamasının arzulandığı dile getirildi.

Hibya Haber Ajansı