Dijital varlık sektörünün öncü şirketlerinden Tether, kurulduğundan beri ABD dolarına sabitlenmiş USDT adlı dijital para birimiyle kripto para piyasasındaki oynaklığa çözüm sunarak, 120 milyar dolara yaklaşan piyasa değeriyle en yaygın kullanılan stablecoin haline geldi. USDT, özellikle gelişmekte olan piyasalarda aktif kullanıcı sayısında büyük bir artış gösterdi. Tron, TON ve Ethereum gibi blok zincirlerinde sağlanan çoklu zincir desteği, USDT'nin dijital finans alanında artan talebini ve kripto piyasalarında likiditenin temel unsuru olarak büyüyen rolünü pekiştirmede etkili oldu.
ABD dolarının küresel hakimiyeti sürüyor
ABD dolarının küresel hakimiyetini güçlendirmede önemli bir role sahip olan Tether, özellikle bankacılık erişiminin sınırlı olduğu pazarlarda güvenilir dolar destekli işlemler sunuyor. 350 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan Tether, gelişmekte olan piyasalarda finansal katılımı teşvik ediyor. USDT, ABD Hazine Bonolarındaki 97 milyar dolarlık varlıklarıyla, doların küresel etkisini artırırken, Tether'i dünyanın rezerv para biriminin güvenilir bir dijital temsili haline getiriyor.
Tether, başlangıçta ABD dolarına sabitlenmiş token’larla başlamış olmasına rağmen diğer itibari paralara sabitlenmiş token’lara da genişleyerek küresel kullanıcı kitlesini ve kullanım alanlarını artırdı. Stablecoin’ler, dijital işlemler için tercih edilen yöntem haline gelirken, Tether bu alanda liderliğini sürdürüyor ve çalışan başına karlılıkta pek çok teknoloji şirketini geride bırakıyor. Tether'in başarılı ürün-pazar uyumu, stablecoin ödemelerini küresel çapta yönlendirmesine olanak tanıyor ve stablecoin’ler, artık günlük finansal işlemlere entegre ediliyor. Kullanıcı ihtiyaçlarına ve teknolojik ilerlemelere bağlılığı, Tether'i sabit para altyapısının temel taşı haline getiriyor.
Tether, herkes için erişilebilir ve kapsayıcı olmayı hedefliyor
Tether, düzenleyici netlik, ölçeklenebilirlik ve dijital para birimlerinin gerçek dünyadaki faydası gibi zorluklarla karşı karşıya olmasına rağmen, gelişmiş blok zinciri entegrasyonları ve yeni stablecoin ürünleri geliştirerek bu sorunlara çözümler arıyor. Önümüzdeki on yılda, Tether küresel finansal kapsayıcılığı artırmaya, token tekliflerini genişletmeye ve yapay zeka ile enerji sürdürülebilirliği gibi alanlarda yenilikleri teşvik etmeye odaklanacak.
“Kaos İçinde İstikrar ve Özgürlük” belgeseli yayınlanıyor
2014 yılında dünyanın ilk stablecoin’ini piyasaya sürerek dijital para dünyasında öncü olarak yer alan şirket, 350 milyondan fazla kullanıcıya ulaşarak küresel finansal kapsayıcılığı teşvik etti ve şeffaflık konusunda BDO ile günlük ve üç aylık raporlar sunarak sektörde liderlik yaptı. Tether ayrıca 180'den fazla kolluk kuvvetiyle iş birliği yaparak yasadışı faaliyetlerle bağlantılı 1,8 milyar doların üzerinde fonu da geri kazandırdı. 2022 UST krizi sırasında 10 milyar dolarlık geri ödemeyi başarıyla yöneterek likidite ve güvenilirliğini kanıtladı. Tether Data, Tether Finance, Tether Power gibi girişimlerle stablecoin'lerin ötesine geçti.
Öte yandan gelecek vizyonunu, daha güvenli ve yenilikçi dijital finansal hizmetler geliştirmeye odaklanarak sürdüren Tether, önümüzdeki günlerde “Kaos İçinde İstikrar ve Özgürlük” adlı bir belgesel yayınlayacak. Bu belgesel, Tether'in Brezilya, Arjantin ve Türkiye gibi ülkelerde enflasyonla mücadele ve finansal özgürlüğü destekleme konusundaki etkisini vurgulayacak.
Tether'in yeni belgeselinin fragmanı burada izlenebilir: Daha fazla bilgi için www.tether.io adresini ziyaret edin.
Hibya Haber Ajansı