Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

A1 Capital: Borsa İstanbul, 69.68 Milyar TL işlem hacmi ile günü noktaladı

İstanbul, 18 Eylül (Hibya) – A1 Capital’in raporuna göre 80 şirket günü pozitif olarak sonlandırırken, 18 şirket negatif olarak kapattı.

İstanbul, 18 Eylül (Hibya)

A1 Capital, günlük grafiğinde teknik göstergelerini incelediğimizde genelinin pozitif yönlü ilerlemesine ek olarak orta vadeli indikatör olan MACD’nin de AL sinyali üretmiş olması olumlu görünümü artırdığını duyurdu. Raporda şu ifadeler yer aldı:

"Önceki gündeki geri çekilmenin ardından, endeks dün güne tepki alımları ile başladı. Başlangıçtaki olumlu havayı, günün ilerleyen saatlerinde de alımların etkisi daha da arttı ve genele yayılan yükseliş hareketleri gözlemlendi. Endeks, dün 34.13 puan artışla 9611.59 puandan başladı.

Gün sonunda da %1.89 değer kazanımı ile endeks 9758.14 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Borsa İstanbul, 69.68 Milyar TL işlem hacmi ile günü noktaladı. 80 şirket günü pozitif olarak sonlandırırken, 18 şirket negatif olarak kapattı. En çok artan sektör endeksi; “Ticaret, Hizmetler ve Holding-Yatırım” olurken, en çok düşen sektör endeksi ise; “Taş-Toprak ve Bilişim” oldu. Endekse puan bazında en yüksek pozitif etki; Bim Mağazaları, Akbank ve Koç Holding hisselerinden, en yüksek negatif etki ise; Batıçim, Kocaer Çelik ve Oba Makarna hisselerinden geldi.

Günlük grafiğinde teknik göstergelerini incelediğimizde genelinin pozitif yönlü ilerlemesine ek olarak orta vadeli indikatör olan MACD’nin de AL sinyali üretmiş olması olumlu görünümü arttırıyor. Endekste, gün içinde 9611-9786 bandında hareket gözlendi. Gün sonunda günün en yüksek seviyesine yakın kapanış gerçekleşti. Böylece dünkü tepki alımlarının güçlü olması ve satışları karşılamasıyla endeks düşen kanalın üst bandını kırdı ve üzerine yerleşmiş oldu.

Bugünde kanalın üst bandının üzerinde hareketine devam etmesi halinde direnç noktası olarak takip ettiğimiz 9765 noktasının üzerinde kalıcılık sağlayıp sağlayamayacağını izleyeceğiz. Bu seviyenin üzerindeki hareketlerde 9840 direnç seviyesine kadar yükselişler ivmelenebilir.

Olası geri çekilmenin yaşanması durumunda ise düşen kanalın üst bandına yaklaşacağından satış baskısı artacağı için ilk etapta 9650 destek seviyesini izleyeceğiz. Bu seviyenin üzerinde kalınamadığı takdirde 9520 ve 9330 desteklerini dikkate alacağız."

Hibya Haber Ajansı