Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

A1 Capital: Dün yurtdışı piyasalar dahil genele yayılan panik havası hakimdi

İstanbul, 2 Ekim (Hibya) – A1 Capital’in raporuna göre Borsa İstanbul, 94.97 Milyar TL işlem hacmi ile günü noktaladı.

İstanbul, 2 Ekim (Hibya)

A1 Capital, jeopolitik risklere bağlı haber akışlarının ön planda olacağı günde Fed yetkililerinin konuşmalarının ve ADP özel sektör istihdam rakamının kritik olacağını bildirerek şu açıklamayı yaptı:

"Orta Doğu’da tırmanan gerilim ile birlikte dün yurtdışı piyasalar dahil genele yayılan panik havası hakimdi. İran'ın İsrail'e balistik füze saldırısı düzenlemeye hazırlandığına dair haberler ile seansın ikinci yarısından sonra risk iştahı düşerek satış baskısı derinleşti. Endeks, dün 7.78 puan artışla 9673 puandan güne başladı. Gün sonunda ise %3.25 değer kaybı ile 9351 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Endekste, gün içinde 9238-9680 bandında hareket gözlendi.

Borsa İstanbul, 94.97 Milyar TL işlem hacmi ile günü noktaladı. 5 şirket günü pozitif olarak sonlandırırken, 94 şirket negatif olarak kapattı. En çok düşen sektör endeksi; “Madencilik, Sigortacılık ve Bilişim” oldu. Endekse puan bazında en yüksek pozitif etki; Enka İnşaat hissesinden, en yüksek negatif etki ise; Akbank, Yapı Kredi Bankası ve Türk Havayolları hisselerinden geldi. Bununla beraber para çıkışı ve günlük hacim artışı ile desteklenmeye devam eden güç kaybından söz edebiliriz.

Teknik göstergelerdeki bozulmalar artmakla birlikte 22 ve 50 günlük ortalamalarından uzaklaşmasının yanı sıra orta vadeli indikatör MACD’nin de SAT sinyali üretmesiyle yönünü belirgin şekilde negatife çevirmesi olumsuz görünümü destekliyor. Ağustos ayında 9733 seviyelerinden başlayan düşen trendin üzerinde hareket eden endekste, son haftadaki art arda gelen satış baskısıyla trende çok yaklaştığını görüyoruz. Ayrıca, geri çekilme eğiliminin devam etmesiyle, düşüş eğilimine işaret eden ikili tepe formasyonunu da tamamladı.

Bugünde, jeopolitik risklere bağlı haber akışlarının ön planda olacağı günde Fed yetkililerinin konuşmaları ve ADP özel sektör istihdam rakamı kritik olacak. Buna bağlı olarak endekste geri çekilme serisinin devamı halinde 9165 seviyesini ara destek olarak izleyeceğiz. Bu seviyenin üzerinde kalınamaması halinde 9050 seviyesine kadar düşüş beklenebilir.

Bu seviyelerden tepki alımlarının gelmesi durumunda ilk ara direnç olarak gördüğümüz 9420 seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlayıp sağlayamadığını takip edeceğiz. Bu direncin üzerinde kalındığı zaman ise 9530 seviyesine kadar ilk etapta hareketin devamı görülebilir."

Hibya Haber Ajansı