Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

A1 Capital: Ekim Vadeli 30 Sözleşmesi sonrasında sert bir satış baskısıyla karşılaştı

İstanbıl, 24 Eylül (Hibya) – Güne açılışını pozitif bir şekilde yapan Ekim Vadeli 30 Sözleşmesinin sonrasında sert bir satış baskısıyla karşılaştığı bildirildi.

İstanbıl, 24 Eylül (Hibya)

A1 Capital'in raporunda, "F_XU0301024 “Ekim 2024 Vade Endeks 30 Sözleşmesi Güne açılışını pozitif bir şekilde yapan Ekim Vadeli 30 Sözleşmesi sonrasında sert bir satış baskısıyla karşılaştı. Günün kalanında yatay volatil hareketini sürdüren sözleşme günü %0.06 sınırlı değer kazanımı ile 11370 seviyesinden kapadı.

Cuma günkü geri çekilmeden sonra son işlem gününü de çok pozitif geçiremeyen sözleşme kısa vadeli yükselen kanal alt bandını test ediyor. Halihazırda 50 günlük üssel ortalamasının altında fiyatlanan sözleşme, bu güçlü geçmeyen güne rağmen 22 günlük ortalamasının üstünde kalmaya devam etti. Haberlere baktığımız zaman ise S&P Global Ratings Kıdemli Direktörü Frank Gill not artışına ilişkin verdiği demeçte, "Net rezervlerdeki iyileşme ve cari açığın hızlı şekilde daralması çok önemli. Not artışı kararı büyük ölçüde bu iki faktöre bağlı diyebiliriz. Ayrıca, Türkiye'nin enerji ve altın ithalatındaki gerileme de çok önemli gelişme. Bu arada, not kararı için TCMB’nin faiz politikasına da bakacağız." İfadeleri ve Türkiye için Kasım’da yeni bir not artışı olabilir ifadelerini olumlu buluyoruz. Yurtdışına baktığımız zaman ise Fitch’in Fed’in Kasım ve Aralık’ta 25’er baz puanlık 2 indirim yapmasını beklediğini açıklaması da ekonomik gevşeme ve borsalar açısından olumlu karşılıyoruz. Ayrıca Fed başkanlarından Bostic ve Goolsbee’nin ekonominin olumlu yöne gittiği yöndeki açıklamaları ve Bostic’in nötr faizin yüzde 3 ila yüzde 3.25  arasında olduğunu düşünüyorum demesi de faiz indirimlerinin geleceği ve rahatlamanın artacağını düşündüren, dolayısıyla pozitif yorumladığımız bir diğer faktör." ifadeleri yer aldı.

"Teknik göstergelerde gözlemlediğimiz bazı bozulmalar devam ediyor." denilen raporun tamamı şöyle:

"Her ne kadar orta vadeli indikatörler AL sinyalini muhafaza ediyor olsa da bazı kısa vadeli indikatörlerin aşırı satım yani destek bölgesinde SAT sinyali üretmesi kısa vadeli kar satışları görülebileceğini düşündürüyor. Beklentimiz doğrultusunda, 11111 seviyesi üzerinde mevcut pozisyonlar korunabilir. Yükselişin kanalda hareketin devamı durumunda önceki haftalarda ciddi bir destek olarak çalışmış, şimdi ise ilk ara direncimiz olan 11500 ve 11874 seviyeleri ilk dirençler olarak izlenebilir. Beklentimizin aksine, satış baskısının sürmesi durumunda ise 11111 ve 18400 seviyeleri ilk destek seviyeleri olarak takip edilebilir."

Hibya Haber Ajansı