Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

A1 Capital: Endeks dün güne tepki alımları ile başladı

İstanbul, 8 Ekim (Hibya) – A1 Capital, önceki gündeki yükselişin ardından, endeksin dün güneyi tepki alımları ile başladığını bildirdi.

İstanbul, 8 Ekim (Hibya)

A1 Capital’in raporunda önceki gündeki yükselişin ardından, endeksin dün güneyi tepki alımları ile başladığı aktarıldı. Raporda şöyle denildi:

“Başlangıçtaki olumlu hava, günün ilerleyen saatlerinde alımların etkisi daha da azalmasıyla genele yayılan düşüş hareketleri gözlemlendi.

“Endeks, dün 46.43 puan artışla 9155 puandan güne başladı. Gün sonunda ise %0.85 değer kaybı ile 9031 seviyesinden kapanış gerçekleştirdi. Endekste, gün içinde 9005-9195 bandında hareket gözlendi. Borsa İstanbul, 69.19 Milyar TL işlem hacmi ile günü noktaladı.

“41 şirket günü pozitif olarak sonlandırırken, 58 şirket negatif olarak kapattı. En çok artan sektör endeksi; “Aracı Kurumlar, Metal EşyaMakine ve Elektrik” olurken, en çok düşen sektör endeksi; “İletişim, Ticaret ve Madencilik” oldu.

“Endekse puan bazında en yüksek pozitif etki; Akbank, Ford Otomotiv ve Otokar hissesinden, en yüksek negatif etki ise; Bim Mağazaları, Aselsan ve Tüpraş hisselerinden geldi.

“Önceki gündeki gelen tepki alımlarına rağmen endekste dün satışların etkili olmasıyla günlük grafiğinde kısa vadeli indikatör olan Stokastik’in de AL sinyalini koruduğunu görsek de diğer indikatörlerde hafif bozulmalar ön plana çıkıyor.

“Geri çekilme serisinin bugünde devamı halinde 8920 seviyesini ara destek olarak izleyeceğiz. Bu seviyenin üzerinde kalınamaması halinde ilk etapta 8850 seviyesine kadar düşüş beklenebilir.

“Tepki alımlarının gelmesi durumunda ilk ara direnç olarak gördüğümüz 9165 seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlayıp sağlayamadığını takip edeceğiz. Bu direncin üzerinde kalındığı zaman ise 9275 ve 9420 seviyelerini sırasıyla izleyeceğiz.”

Hibya Haber Ajansı