Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

A1 Capital’den piyasa haberleri

İstanbul, 22 Ağustos (Hibya) – A1 Capital’in raporuna göre, ETILR… Şirket, yurtdışı büyüme stratejisi çerçevesinde Çin Halk Cumhuriyeti’nde Franchise sözleşmesi kapsamında ilk fast food şubesini bugün itibarıyla hizmete açtı.

İstanbul, 22 Ağustos (Hibya)

A1 Capital’in araştırmasındaki verilerde şöyle denildi:

“ETILR… Şirket, yurtdışı büyüme stratejisi çerçevesinde Çin Halk Cumhuriyeti'nde Franchise sözleşmesi kapsamında ilk fast food şubesini bugün itibarıyla hizmete açmıştır. Yurtdışında farklı ülkelerde de şubeleşme ile Etiler Marmaris restoranların marka bilinirliğini artırmak, farklı coğrafyalardaki müşterilerimize kendilerini evlerinde hissettirmek ve damak zevklerine hitap edebilmek hedeflenmektedir.

“IMASM… Şirket ile Afrika'da mukim bir müşterimiz arasında 4×800 toplam 3,200 tonluk un değirmeni kurulumu sözleşmesi imzalanmış olup bu sözleşmeye istinaden avans ödemesi şirket hesabına ulaşmıştır. Bu satışın sevkiyatının 8 ay sonra yapılması planlanmaktadır. Bu büyük projenin makine parkı, şirketin yıllık üretim hacminin yaklaşık %30'una tekabül etmektedir.

“MAALT… 16.07.2024, 26.07.2024, 01.08.2024 ve 12.08.2024 tarihli özel durum açıklamalarında Divan Talya Otelin yeniden yapımı ve Konferans Merkezi'nin yenilenmesi projesi ile ilgili olarak 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı ile otel inşaatı için verilen inşaat ruhsatının iptali talebi ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Muratpaşa Belediye Başkanlığı aleyhinde açılan davada; Antalya İdare Mahkemesi tarafından 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planının iptali talebinin reddine, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile bu plana bağlı inşaat ruhsatının iptal talebinin ise oyçokluğu ile kabulüne karar verildiği ve bu karara istinaden Muratpaşa Belediye Başkanlığı tarafından 26.07.2024 tarihi itibariyle inşaattaki inşai faaliyetlerin durdurulduğu; Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından karara karşı istinaf yoluna başvurulduğu; akabinde Muratpaşa Belediye Başkanlığı ve şirket tarafından da yürütmenin durdurulması talepli olarak istinaf yolu ile karara itiraz edildiği; ayrıca şirket tarafından 26.07.2024 tarihli inşaatın durdurulması işleminin iptali için Muratpaşa Belediye Başkanlığı aleyhinde yürütmenin durdurulması talepli olarak dava açıldığı hususları kamuya açıklanmıştı. Son durum itibariyle davacı tarafın da Antalya İdare Mahkemesi tarafından verilen kararın 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı'nın iptali talebinin reddine dair kısmına karşı istinaf yoluna başvurduğu öğrenilmiştir.

“MHRGY… Şirketin Kurtköy Projesi kapsamındaki betonarme yapıların deprem performanslarının incelenmesi ve değerlendirilmesi işinin yapılması hususunda Beykoz Gayrimenkul Yatırım İnşaat Turizm Sanayi ve Tic. A.Ş. (Allianz Teknik) ile sözleşme imzalanmıştır.

“PEHOL… Renovasyon (Yenileme) çalışmaları devam eden şirket portföyündeki Sümerpark AVM'nin zemin kat G-014 mahal no'lu brüt 260,88 m² büyüklüğündeki mağazası için Penti Giyim Ticaret A.Ş. (PENTİ) ile Sümerpark AVM'nin yeniden açılacağı tarihten itibaren geçerli olmak üzere toplam 5 yıllık kira sözleşmesi imzalanmıştır. Penti Giyim Ticaret A.Ş. (PENTİ), açılacak mağazasının aylık cirosu üzerinden hesaplanacak kira bedelini aylık olarak şirkete ödeyecektir. Şirket 19 Aralık 2023 tarihinde KAP'tan açıklanan ve Dünya Grup Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık A.Ş. tarafından hazırlanan gayrimenkul değerleme raporuna göre, toplam 35.836,65 m² kiralanabilir alana sahip olan Sümerpark AVM'nin değeri 1.256.495.000 TL (KDV hariç) olarak belirlenmiştir.

“SISE… JCR Avrasya Derecelendirme A.Ş., Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. için yapılan değerlendirme sonucunda, 21 Ağustos 2024 tarihli raporunda, Şirket Kısa Vadeli Ulusal Notunu "J1+ (tr) / (Stabil Görünüm)", Uzun Vadeli Uluslararası Yerel ve Yabancı Para Cinsinden Kredi Notlarını ise "BBB- / (Stabil Görünüm)" olarak teyit etmiş, Uzun Vadeli Ulusal Notunu ise "AA+ (tr) / (Stabil Görünüm)" olarak revize etmiştir. JCR tarafından belirlenen kredi notları yatırım yapılabilir seviyedir.”

Hibya Haber Ajansı