Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

A1 Capital’den şirket haberleri

İstanbul, 8 Ekim (Hibya) – A1 Capital’in raporuna göre, HOROZ… Şirket, sürdürülebilirlik stratejisinin bir uzantısı olarak, dağıtım ağı ve merkez operasyonlarını çevresel etkiyi azaltarak genişletmeyi hedefliyor.

İstanbul, 8 Ekim (Hibya)

A1 Capital’in raporunda şöyle denildi: “ARCLK… Şirketin geçmiş faaliyet raporlarında belirtilen yatırım süreci doğrultusunda, Bangladeş'in Dakka şehrinde bulunan buzdolabı, televizyon, çamaşır makinesi, klima ve diğer büyük ev aletlerinin üretileceği yeni fabrika üretim sürecine başlamıştır. 78 milyon USD yatırımla hayata geçirilen fabrikanın toplam alanı 135.000 m², kapalı alanı ise 77.000 m²'dir. İlk olarak buzdolabı üretimiyle faaliyete geçen fabrikanın mevcut buzdolabı üretim kapasitesi yıllık 750.000 adettir. Çoğunlukla iç piyasaya satış yapacak olan fabrikanın, üretimde tam kapasite ile çalışması durumunda, 4.000 kişiye kadar istihdam sağlaması öngörülmektedir.

“ATAKP… Şirketin 14.06.2024 tarihinde yapılmış olan 2023 Faaliyet Yılına İlişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda, ilgili mevzuat çerçevesinde hazırlanmış olan Pay Geri Alım Programı ("Program") onaylanmış ve Yönetim Kurulu'na pay geri alım yetkisi verilmiş idi. Yapılan müzakereler neticesinde anılan Program çerçevesinde geri alıma başlanmasına karar verilmiştir. Program süresi 3 yıl olup, Program kapsamında geri alıma konu edilebilecek azami toplam pay sayısı, sermayenin %2,5'ine tekabül eden 3.469.200 adettir. Ekonomik ve ticari koşulların, sermaye piyasasındaki şartların, Borsa İstanbul'daki işlem hacimlerinin ve/veya Şirket'in finansal durumunun vb. uygun olmaması halinde, Şirket Yönetim Kurulu, belirlenen azami pay sayısına ulaşılmadan Geri Alım Programı'nın sona erdirilmesi ya da durdurulması konusunda tam yetkilidir. Program kapsamında ilk etap geri alım işlemleri için başlangıç tarihinin 09.10.2024 ve bitiş tarihinin 09.04.2025 olarak belirlenmesine karar verilmiştir.

“BIMAS… Şirketin Borsa İstanbul'da işlem gören paylarının fiyatının Şirket faaliyetlerinin gerçek performansını yansıtmaması sebebiyle pay sahiplerini korumak, pay fiyatın istikrarlı olarak gerçek değerine uygun oluşumunu sağlamak amacıyla, Şirket tarafından pay geri alım işlemlerinin yapılmasına ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu'ndan gerekli izinlerin alınması için Kurul'a gerekli başvurunun yapılmasına, karar vermiştir.

“BIOEN… Paylarının tamamı Şirkete ait olan %100 bağlı ortaklığı İzmir Novtek Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'nin sermayesinin 54.545.454 TL artırılarak 45.454.546 TL'den 100.000.000 TL'ye çıkarılmasına, sermaye artışı tutarının nakden ödenmesine karar verilmiştir. Sermaye artırımı 04.10.2024 tarih ve 11179 sayılı Türkiye Ticaret Sicil Gazetesinde yayınlanmıştır.

“CWENE… Şirketin %100 Bağlı ortaklığı olan Ereğli Organizasyon İnşaat Hayvancılık Tarım Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.'yi Devralmak Suretiyle Kolaylaştırılmış Usulde Birleştirilmesine ve birleşme işleminde 31/12/2023 tarihli finansal tablo ve dipnotlarının esas alınmasına karar verildiği kamuya açıklanmıştır. Söz konusu karar ile ilgili olarak 18.07.2024 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu'na birleşme işlemi için onay alınması talebiyle başvurulmuştur. İşbu duyuru tarihi itibarıyla birleşmede esas alınacak finansal tablolar 30.06.2024 tarihli finansal tablolar olarak güncellenmiş olup, SPK incelemesi devam etmektedir. Başvuru ile ilgili SPK incelemesi tamamlandığında, sonucu ile ilgili duyuru yapılacaktır.

“EBEBK… Eylül 2024'te Türkiye'de ebebek mağazaları ve e-ticaret kanalından satılan toplam ürün adedi 7.757.860 olarak gerçekleşmişken, bu sayı Eylül 2023'te 7.224.188'dir. Eylül 2024'te sona eren 9 aylık dönemde Türkiye'de ebebek mağazaları ve e-ticaret kanalından satılan toplam ürün adedi 67.522.925 olarak gerçekleşmişken, bu sayı 2023'ün aynı döneminde 60.761.934'tür.

“GUBRF… Bilecik İli, Söğüt İlçesi sınırları içerisinde 82050 nolu maden işletme ruhsatı dâhilinde yer alan Söğüt Altın Madeni sahasında 2021 yılı sonunda yatırımına başlanan Faz 1 tesisinin 27.01.2023 tarihinde resmi açılışı yapılmış olup, tesis faaliyetlerine devam etmektedir. Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş.'nin 07.10.2024 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu toplantısında; Korudanlık oksit cevherini işlemeye yönelik olarak; mevcutta kurulu olan yıllık yaklaşık 240.000 ton cevher işleme kapasiteli Faz 1 tesisinin, proje çalışmalarında belirlenen cevher işleme kapasitesi olan yıllık yaklaşık 400.000 tona çıkarılması amacıyla yaklaşık 25 milyon USD bütçeli yatırım yapılmasına, Akbaştepe sülfid cevherini işlemeye yönelik olarak; cevher işleme kapasitesi yıllık yaklaşık 400.000 ton olacak şekilde projelendirilen Faz 2 tesisinin (ilk etapta flotasyon prosesi olacak şekilde) kurulmasına ve bu yatırımla beraber gerekli diğer yardımcı faaliyetleri de kapsayacak şekilde yaklaşık 180 milyon USD bütçeli yatırım yapılmasına, bu kapsamda gerekli iş ve işlemlerin yapılması amacıyla idareye yetki verilmesine, karar verilmiştir. Ayrıca Faz 1 tesis kapasite artışı yatırımı için yaklaşık 18 ay; Faz 2 tesis yatırımı için ise yaklaşık 36 ay tamamlanma süresi hedeflenmektedir.

“HOROZ… Şirket, sürdürülebilirlik stratejisinin bir uzantısı olarak, dağıtım ağı ve merkez operasyonlarını çevresel etkiyi azaltarak genişletmeyi hedeflemektedir. Bu strateji ile; düşük emisyonlar, işletme maliyetlerinde azalma, enerji verimliliği ve uzun vadeli sürdürülebilirlik avantajları sunularak çevresel ve işletme faydaların bir araya getirilmesi amaçlanmaktadır. Şirket ayrıca, elektrikli araçların kullanımı ile enerji verimliliğini ve geleceğe yönelik taşımacılık trendlerine uyum sağlamayı amaçlamaktadır. Bu kapsamda ve Sermaye Artırımından Elde Edilecek Fonun Kullanım Amacına İlişkin Yönetim Kurulu Raporu'na uygun olarak, Şirket, vergiler dahil toplam değeri 36.750.000 Türk Lirası olan 15 adet elektrikle çalışan kamyonet satın alım işlemini bugün itibarıyla tamamlamış bulunmaktadır. Kamyonetler şehir içi lojistik faaliyetlerinde kullanılacak olup şirket, elektrikli araç alımına ek olarak bu alana yönelik gerekli altyapı yatırımlarını da gerçekleştirecektir.

“KARTN… %100 Oranında Bağlı Ortaklığı olan, İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü'nün 978882-0 sicil numarasında kayıtlı, 0311036837000013 Mersis numaralı Dönkasan Dönüştürülen Atık Kağıt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin bütün aktifleri, pasifleri ve hak ve vecibeleriyle bir kül halinde, şirketçe devralınmak suretiyle şirket bünyesinde kolaylaştırılmış usulde birleşmesine yönelik işlemlere başlanılmasına, karar verilmiştir.

“MEGAP… 19.08.2024 tarihli özel durum açıklama ile Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından Şirket hakkında konkordato kararı ile birlikte, 3 ay süreyle geçici mühlet verildiği kamuya duyurulmuştu. Şirket hakkında verilen konkordato kararı, Şirketin mal varlığının korunması ve alacaklılar tarafından başlatılacak haciz işlemleri sebebiyle, üretim faaliyetleri aksamaması amacıyla alınmıştır. Bu karar sonrasında, bir taraftan kararın gerekleri yerine getirilip, Şirket olağan faaliyetlerine devam ederken, diğer taraftan Şirket finansal yapısının güçlendirilmesi amacıyla başlatılan sermaye artırım işlemleri sebebiyle SPK'ya başvuru yapılmıştır. Şirket en önemli faaliyet konusu olan tekstilde üretimi yeni siparişler kapsamında hız kazanmaya devam etmektedir. Bunun yanı sıra, 2022 yılına pandemiye rağmen şirkete kazandırdığı boyahane ve apreleme tesisleri, bir taraftan kendi ürettiği kumaşların boyamasına hizmet verirken, diğer taraftan dışarıya yapılan fason boyama hizmeti yoluyla, Şirket cirosuna olumlu katkılar sağlamaktadır. 2023 yılı Aralık ayında açılışı yapılan hazır giyim tesisi ise alınan siparişlerin teslimi için faaliyetlerine devam etmektedir. Tekstil sektörünün yanı sıra, diğer bir faaliyet olan EVA tesislerinde de üretim faaliyetleri devam etmektedir. Konkordato sürecinin etkisiyle, 30.06.2024 tarihli ara dönem finansal tabloların zamanında açıklanamayacak olması sebebiyle, Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yaparak ek süre talebinde bulunulmuş olup, 30.09.2024 tarihinde SPK tarafından kamuya açıklandığı üzere, ek süre talebi olumlu karşılanmıştır.

“PASEU… Şirketin Çin-Türkiye ve tersi yönde taşıma koridorları üzerindeki faaliyetleri ile ilgili daha önce kamuoyuyla paylaşılan; Şangay işbirliği Örgütü (Trade and Economic Multifunctional Platform for SCO Countries) yöneticileri ile Orta koridor üzerinde demiryolu taşımalarının yapılması ve lojistik merkezler kurulması konusundaki anlayış birliği içerisinde olunduğunun teyidi, Çin-Türkiye arasında ekspres trenleri işletilmesi için Çin'in önemli ticaret merkezlerinden biri olan Chongqing'te yer alan Chongqing Logistics Group Co. Ltd. ve Eurasia Link Global Limited ile Şirket bağlı ortaklığı Pasifik Global Logistics Group arasında Stratejik İşbirliği Çerçeve Anlaşması imzalanması, konularına ilave olarak bu kez; Çin'deki toptan ticaretin en büyük merkezlerinden biri konumundaki Zhejiang eyaletine bağlı Yiwu Sınır Ötesi E-Ticaret Birliği ile ikili görüşmeler gerçekleştirilmiştir.

“Söz konusu Birliğe Çin'in süpermarketi olarak bilinen Yiwu'da dünyanın en büyük e-ticaret platformları da dahil olmak üzere yıllık 100Milyon$ üzeri ciroya sahip 200'den fazla firmanın üyeliği bulunmaktadır. Bu görüşmeler neticesinde, Doğu Çin'de geniş faaliyet ve etki alanına sahip, lojistik hizmetleri sunan Zhejiang Ouhua Tedarik Zinciri Ltd.Şti., havayolu taşımacılığı konusunda faaliyet gösteren Zhejiang Shenglian Lojistik Teknolojileri Ld.Şti. şirketleri ile Şirket bağlı ortaklığı Pasifik Global Logistics Group arasında Stratejik İşbirliği Çerçeve Anlaşması imzalanmıştır. Söz konusu anlaşma sayesinde tüm taşıma modları kullanılarak Birliğin üyelerine Orta Koridor üzerinden Çin-Türkiye ya da tersi yönde ve devamındaki güzergahlarda etkin lojistik çözümler üretilebilmesinin sağlanması, işbirlikleri ve ortak çalışmalar neticesinde iş hacminin önemli ölçüde büyütülmesi hedeflenmektedir.

“REEDR… Bağlı ortaklığı durumunda olan Reeder Elektronik Akademi ve Mağazacılık Ticaret Anonim Şirketi sermayesinde pay sahibi olduğu 10.000,00 TL nominal bedelli 10.000 adet A grubu, 10.000,00 TL nominal bedelli 10.000 adet B grubu olmak üzere toplam 20.000 adet payları devredilmiştir. Söz konusu bağlı ortaklığın finansal tabloları, Reeder Teknoloji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin konsolide finansal tablolarında tam konsolidasyon yöntemiyle raporlanmaya devam edecektir.

“SISE… Şirketin Ukrayna'daki gayri-faal durumdaki iştirakinin yapılandırılması amacıyla, Şirketin %100 iştiraki olan Sisecam Investment B.V. ("SIBV") vasıtasıyla 100% sahip olduğu Pivdenna BV'nin 17.07.2024 tarihinde kurulduğu aynı tarihli özel durum açıklamamız ile kamuya duyurulmuştu. SIBV'in %100 bağlı ortaklığı Odessa-Ukrayna'da mukim LLC Brewery Pivdenna'nın, 2035 yılına kadar kullanım hakkına sahip olduğu arazi ve üzerindeki gayrimenkuller ile birlikte Pivdenna BV'ye devredilmesinin akabinde, Pivdenna BV'nin tamamının, Türkiye'de mukim Alsutrans Cargo 047 Nakliyat Dış Ticaret Ltd. Şti.'ye satışı 7.10.2024 tarihinde tamamlanmıştır.

“TABGD… Şirketin 14.06.2024 tarihinde yapılmış olan 2023 Faaliyet Yılına İlişkin Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda, ilgili mevzuat çerçevesinde hazırlanmış olan Pay Geri Alım Programı ("Program") onaylanmış ve Yönetim Kurulu'na pay geri alım yetkisi verilmiş idi. Yapılan müzakereler neticesinde anılan Program çerçevesinde geri alıma başlanmasına karar verilmiştir. Program süresi 3 yıl olup, Program kapsamında geri alıma konu edilebilecek azami toplam pay sayısı, sermayenin % 2.10'una tekabül eden 5.500.000 adettir. Ekonomik ve ticari koşulların, sermaye piyasasındaki şartların, Borsa İstanbul'daki işlem hacimlerinin ve/veya Şirket'in finansal durumunun vb. uygun olmaması halinde, Şirket Yönetim Kurulu, belirlenen azami pay sayısına ulaşılmadan Geri Alım Programı'nın sona erdirilmesi ya da durdurulması konusunda tam yetkilidir. Program kapsamında ilk etap geri alım işlemleri için başlangıç tarihinin 9.10.2024 ve bitiş tarihinin 9.04.2025 olarak belirlenmesine karar verilmiştir.

“YKBNK… Bankanın 01.01.2024 – 30.09.2024 dönemine ilişkin finansal raporlarının 31.10.2024 tarihinde kamuya açıklanması planlanmaktadır.

Pay alım satım haberleri

“EKSUN… EKSİM YATIRIM HOLDİNG A.Ş., 04/10/2024 tarihinde EKSUN GIDA TARIM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ payları ile ilgili olarak 6.17 – 6.29 TL fiyat aralığından 505.621 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte EKSUN GIDA TARIM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ sermayesindeki payları 04/10/2024 tarihi itibariyle %72,36 oy hakları %83,88 olmuştur.

“FZLGY… FUZUL HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ, 04/10/2024 tarihinde FUZUL GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. payları ile ilgili olarak 15,45 – 15,91 TL fiyat aralığından 250.367 TL toplam nominal tutarlı satış işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte FUZUL GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. sermayesindeki payları 04/10/2024 tarihi itibariyle %70,29 sınırına ulaşmıştır.

“GLYHO… MEHMET KUTMAN, 04/10/2024 tarihinde GLOBAL YATIRIM HOLDİNG A.Ş. payları ile ilgili olarak 16,00 TL fiyat aralığından 200.000 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte GLOBAL YATIRIM HOLDİNG A.Ş. sermayesindeki payları 04/10/2024 tarihi itibariyle %34,83 sınırına ulaşmıştır.

“OBAMS… MEHMET MUSA ÖZGÜÇLÜ, 04/10/2024 tarihinde OBA MAKARNACILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. payları ile ilgili olarak 35,74 – 35,86 TL fiyat aralığından 4.628.860 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte OBA MAKARNACILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. sermayesindeki payları 04/10/2024 tarihi itibariyle %62,8116 sınırına ulaşmıştır.

“ORGE… NEVHAN GÜNDÜZ, 07/10/2024 tarihinde ORGE ENERJİ ELEKTRİK TAAHHÜT A.Ş. payları ile ilgili olarak 68,70 – 69,80 TL fiyat aralığından 30.000 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte ORGE ENERJİ ELEKTRİK TAAHHÜT A.Ş. sermayesindeki payları 07/10/2024 tarihi itibarıyla %17,43'e ulaşmıştır.

“REEDR… FATMA SİBEL ÇÖL, 01.10.2024 tarihinde Fatma Sibel Çöl tarafından Reeder Teknoloji Sanayi ve Ticaret A.Ş. payları ile ilgili olarak 25,62 TL fiyat üzerinden 3.956.522 adet A Grubu, 7.913.044 adet B grubu ve 24.468.434 adet C Grubu olmak üzere toplam 36.338.000 Adet ve 36.338.000,00 TL toplam nominal tutarlı payın Uygar Saral’a satım işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte Fatma Sibel Çöl’ün Reeder Teknoloji Sanayi ve Ticaret A.Ş. sermayesindeki payları/oy hakları 01.10.2024 tarihi itibarıyla %9,27/%10,46 sınırına ulaşmıştır.

“VERTU… VERUSA HOLDİNG A.Ş., 07/10/2024 tarihinde Verusaturk Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. payları ile ilgili olarak 40,00 TL fiyattan 11.229 TL toplan nominal tutarlı alış işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte Verusaturk Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. sermayesindeki payları 07/10/2024 tarihi itibariyle %63,28 sınırına ulaşmıştır.

“QUAGR… ALİ ERCAN, 07/10/2024 tarihinde QUA GRANITE HAYAL YAPI VE ÜRÜNLERİ SANAYİ TİCARET A.Ş. payları ile ilgili olarak 2,7254 TL fiyat aralığından 1.000.000 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte QUA GRANITE HAYAL YAPI VE ÜRÜNLERİ SANAYİ TİCARET A.Ş. sermayesindeki payları 07/10/2024 tarihi itibariyle %17,59 sınırına ulaşmıştır.”

Hibya Haber Ajansı