Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ABD’de Dow vadeli işlemleri 300 puan düştü, istihdam verisi açıklanacak

İstanbul, 2 Ağustos (Hibya) – ABD piyasalarında hisse senedi vadeli işlemleri Cuma günü düştü; Dow Jones Endüstriyel Ortalama vadeli işlemleri 317 puan ya da yüzde 0,8 değer kaybetti. S&P 500’e bağlı vadeli işlemler yüzde 1,1 ve Nasdaq 100 vadeli işlemleri yüzde 1,8 düştü.

İstanbul, 2 Ağustos (Hibya)

Amazon, Street'in ikinci çeyrek gelir tahminlerini kaçırarak ve hayal kırıklığı yaratan bir tahmin yayınlayarak yüzde 8 geriledi. Intel, zayıf yönlendirme ve işten çıkarmalar açıklamasının ardından yaklaşık yüzde 20 değer kaybetti. Apple hisseleri, iPhone üreticisinin mali üçüncü çeyrek kazançlarını aşmasına rağmen düştü.

Cuma günkü geri çekilme, bir önceki seanstaki sert satışların üzerine inşa edilecek. Dow ve S&P 500'ün her biri Perşembe günü yüzde 1'den fazla düşerken, Nasdaq yüzde 2,3 geriledi. Bu düşüşler, Japon Nikkei'nin bir gecede yüzde 5,8 değer kaybetmesiyle dünya çapında dalgalanmalara yol açtı.

LPL Financial'ın baş küresel stratejisti Quincy Krosby, Perşembe günkü kayıpların piyasanın artık “Fed'in para politikasını değiştirmekte çok geç kalıp kalmadığını merak ettiğini” gösterdiğini söyledi. EAB Investment Group küresel makro stratejisti Arnim Holzer da, “Potansiyel teknoloji sektörü hayal kırıklıklarının genel piyasa için risk oluşturmasıyla birlikte artan piyasa oynaklığı haklı” dedi.

ABD'de Temmuz ayı tarım dışı istihdam verisi açıklanıyor; Dow Jones'un anketine katılan ekonomistler, Haziran ayındaki 206.000'lik artışa kıyasla 185.000 istihdam artışı bekliyor. Yatırımcılar yaklaşan bir resesyonun işaretlerini ararken özellikle önemli olan işsizlik oranının yüzde 4,1'de sabit kalması bekleniyor.
 

Hibya Haber Ajansı